Țara în care a fost raportat primul caz de infectare cu o variantă mai contagioasă de mpox. OMS a declarat epidemia „urgență de sănătate publică de interes internațional”

Țara în care a fost raportat primul caz de infectare cu o variantă mai contagioasă de mpox. OMS a declarat epidemia „urgență de sănătate publică de interes internațional”
Sursa foto: Hepta

Primul caz de infectare cu o variantă mai contagioasă a bolii mpox din afara Africii a fost raportat în Suedia. Persoana a fost infectată în timpul unei șederi într-o zonă din Africa, unde, în prezent, este un focar major de mpox Clade I, scrie BBC.

Suedia a raportat primul caz de infectare cu o variantă mai contagioasă de mpox

Cel puțin 450 de persoane au murit în timpul unui focar inițial în Republica Democrată Congo.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, miercuri, 14 august, epidemia de mpox „urgență de sănătate publică de interes internațional”. În urma unei discuții la care au participat 16 experți, boala a fost declarat urgență de sănătate publică de interes internațional.

În urma unui foc de infecție virală în Republica Democrată Congo, OMS a declarat cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani.

„Astăzi (miercuri), comitetul de urgenţă s-a reunit şi m-a informat că, în opinia sa, situaţia constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare”, a precizat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Doar în 2024, în Africa, au fost defectate 14.000 de cauzri de infectare cu noua tulpină a mpox, conform declaraţiilor făcute de şeful OMS. Cel puţin 500 de persoane au murit în epidemia actuală, a mai susţinut el.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`