Țara în care a fost înregistrat primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2

Țara în care a fost înregistrat primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2
Sursa foto: Freepik

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri, 5 iunie, că primul caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost înregistrat în Mexic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Primul deces uman din cauza gripei aviare H5N2, înregistrat în Mexic

„Acesta este primul caz uman de infecţie confirmat de laborator cu virusul gripal A(H5N2)”, a subliniat organizaţia ONU într-un buletin epidemiologic.

Tulpina H5N2 nu este la fel ca cea legată de epidemia înregistrată la vaci în Statele Unite și pentru care au fost raportate trei cazuri la oameni (H5N1).

Persoana care a decedat la 24 aprilie avea 59 de ani și se afla într-un institut de specialitate din capitala Mexicului. Potrivit Ministerului Sănătății din Mexic, este vorba despre un bărbat.

Printre simptomele prezentate de acesta se numără febra, dificultățile de respirație, diareea, greața și starea generală de rău, informează OMS.

Aceeași sursă citată a mai informat că bărbatul nu a avut „niciun contact” cunoscut cu păsări de curte sau alte animale, însă avea mai multe probleme de sănătate.

Fermă de păsări din Australia, afectată de gripa aviară H7

O a treia fermă de păsări din apropiere de Melbourne este afectată de gripa aviară H7. Nu este vorba de aceeași tulpină care s-a răspândit la nivel global și a stârnit temeri de transmitere umană.

Potrivit Reuters, sute de mii de păsări au fost deja sacrificate, după ce luna trecută a fost detectată gripa aviară la alte două ferme de ouă din Australia.

Guvernul statului a informat că cea de-a treia fermă afectată se află la câțiva kilometri de prima care a raportat infecție și ambele au aceeași tulpină de virus H7N3, iar cealaltă are o tulpină H7N9.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)