Țara din Europa în care tot mai mulți oameni ajung pe străzi: Costurile chiriilor au devenit imposibil de achitat

Țara din Europa în care tot mai mulți oameni ajung pe străzi: Costurile chiriilor au devenit imposibil de achitat
Sursa foto: Shutterstock

Chiriile dintr-o țară europeană au atins cote atât de ridicate încât tot mai mulți oameni se găsesc în imposibilitatea de a le plăti, ceea ce a condus la o creștere alarmantă a persoanelor fără adăpost. Problema chiriilor a devenit mai pregnantă odată cu creșterea inflației, forțându-i pe mulți să doarmă pe străzi, relatează Spynews.ro.

Chiriile din Marea Britanie au atins cote maxime

Marea Britanie, cunoscută pentru costul ridicat al vieții, se confruntă acum și cu o criză a chiriilor, afectând nu doar migranții, ci și cetățenii născuți în această țară. Orașe precum Oldham, care în trecut erau accesibile, au văzut o creștere drastică a chiriilor, determinând un număr semnificativ de locuitori să devină oameni ai străzii.

Pe parcursul mai multor ani, construcția de noi locuințe în Marea Britanie a stagnat, iar în acest timp, chiriile au fost relativ accesibile. Cu toate acestea, odată cu creșterea cererii, prețurile au crescut și ele, iar problema chiriilor a devenit una acută.

Această problemă nu afectează doar persoanele fără adăpost, ci și pe cei care au case achiziționate prin credite ipotecare, întrucât dobânzile au crescut semnificativ.

Unde sunt cele mai scumpe chirii în România

În ciuda faptului că România nu se numără printre țările europene cu cele mai mari cheltuieli pentru chirie, acestea au devenit din ce în ce mai dificil de achitat pentru majoritatea românilor. Orașele Cluj-Napoca și București se numără printre cele mai scumpe locuri în ceea ce privește chiriile. Cetățenii români plătesc, în medie, minim 400 de euro lunar pentru un apartament cu două camere într-o zonă acceptabilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`