Țara din Europa în care aproape 60% din energia electrică este produsă de echipamentele regenerabile

Țara din Europa în care aproape 60% din energia electrică este produsă de echipamentele regenerabile
sursă foto: captură YT

Datele operatorului de rețea din Spania, Redeia, arată că aproape 60% din electricitate a fost generată din surse regenerabile de energie în prima jumătate a anului 2024. Acest lucru a fost posibil datorită capacității solare și producției din hidrocentrale, scrie Reuters.

Spania a generat aproape 60% din energie electrică din surse regenerabile

Energiile regenerabile au reprezentat 51% din total încă de anul trecut.

În primul semestru, parcurile eoliene au generat 24,4%, în creștere față de 24,1% cu un an înainte.

Centralele solare au generat 16,3% din total, în creştere de la 13,8%, în timp ce barajele hidroenergetice au reprezentat 15,9%, în creştere de la 9,8%.

Până în 2030, Spania vrea să genereze patru cincimi din energie electrică din surse regenerabile, arată un plan guvernamental făcut public anul trecut.

În prima jumătate a anului, principala sursă neregenerabilă de energie electrică este nucleară, care a produs 18,6% din electricitate. Astfel, aproximativ 80% din energia țării a fost fără carbon.

Anul trecut, România a fost primele statele care a adăugat mai mult de 1 GW la capacitatea instalată în fotovoltaic. În perioada 2024-2028, în capacitatea nou-instalată în fotovoltaic ar putea fi de 9.000 MW într-un scenariu negativ, de circa 15.000 MW într-un scenariu mediu, și de aproximativ 19.000 MW într-un scenariu optimist, potrivit unei prognoze a Solar Power Europe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți