Țara din Europa care testează primele vehicule autonome în transportul public local. Accesul pasagerilor la bord nu este încă permis

Țara din Europa care testează primele vehicule autonome în transportul public local. Accesul pasagerilor la bord nu este încă permis
Sursa foto: Freepik

O țară din Europa testează primele vehicule autonome în transportul public local.

Primul proiect pilot din Germania dedicat unui serviciu de transport la cerere cu vehicule autonome, inclus în transportul public local, a fost anunțat de operatorul feroviar german Deutsche Bahn și organismul responsabil pentru serviciile feroviare regionale din vestul țării, scrie Agerpres.

Germania testează primele vehicule autonome în transportul public

Într-o zonă definită, vehiculele operează fără șofer. Pentru siguranță, un șofer va sta la bordul vehiculelor, a anunțat Deutsche Bahn.

Șase vehicule vor fi puse în funcțiune treptat în modul de testare. Accesul pasagerilor la bord nu va fi permis pentru moment.

Testele fac parte dintr-un proiect numit KIRA, un acronim format din iniţiale cuvintelor germane care înseamnă operare regulată bazată pe inteligenţă artificială (AI) a serviciilor autonome de transport la cerere.

Tehnologia utilizată în proiectul KIRA ar ajuta vehiculele să se deplaseze în traficul rutier la viteză normală.

Operatorul feroviar german speră că serviciul va ajuta ca transportul public local să fie mai atractiv și mai flexibil.

Proiectul este susţinut de Ministerul Transporturilor din Germania cu 2,2 milioane de euro, şi de landul Hessa.

Testul a fost autorizat de Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră