Țara din Europa care a propus o taxă ecologică pentru cei care vor să călătorească cu avionul / Cat ar trebui să plătească turiștii

Țara din Europa care a propus o taxă ecologică pentru cei care vor să călătorească cu avionul / Cat ar trebui să plătească turiștii
Foto simbol: Hepta - Sputnik / Evgeny Biyatov

Danemarca a propus joi, 9 noiembrie, impunerea unei taxe medii de 100 de coroane daneze (13,41 euro) pentru cei care vor să călătorească cu avionul. Această taxă ar trebui să contribuie la finanțarea unei tranziții ecologice a industriei ecologice care va permite ca zborurile interne să folosească 100% combustibili sustenabili până în 2030, relatează Reuters.

Cei care vor să călătorească cu avionul ar trebui să plătească în plus o taxă de 13 dolari

Anual, Danemarca ar încasa aproximativ 1,2 miliarde de coroane, adică 160 de milioane de euro, bani care vor contribui la finanțarea ca zborurile interne să utilizeze doar combustibil verzi până în 2030.

Executivul danez a menționat și că tehnologiile economice, printre care hidrogenul și biocombustibilii, ar urma să fie eligibile pentru sprijin din partea statuluo.

Guvernul Danemarcei a adăugat că cealaltă jumătate de încasări va fi folosită pentru acordarea de ajutoare în numerar persoanelor în vârstă.

Această taxă ar urma să fie introdusă începând cu 2025. Până în 2030, călătorii vor plăti 8,4 euro pentru călătoriile în interiorul Europei, 31,8 euro pentru zborurile pe distanțe medii și 52,3 euro pentru zborurile pe distanțe lungi.

„Sectorul aviației din Danemarca trebuie – la fel ca toate celelalte industrii – să își reducă amprenta climatică și să se îndrepte spre un viitor verde”, a declarat ministrul pentru Climă, Energie și Utilități, Lars Aagaard.

Până în 2025, guvernul vrea să opereze prima rută internă care utilizează doar combustibili verzi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`