Țara care va oferi gratuit cremă de protecție solară pentru a combate nivelurile record de cancer de piele

Țara care va oferi gratuit cremă de protecție solară pentru a combate nivelurile record de cancer de piele
Sursa Foto: Freepik.com

Ţările de Jos vor oferi oamenilor protecţie solară gratuită în această vară, într-un efort de a combate nivelurile record de cancer de piele, notează The Guardian.

Autoritățile din Olanda vor oferi gratuit cremă de protecţie solară

Potrivit guvernului olandez, distribuitoarele de cremă de protecție solară vor fi disponibile în şcoli şi universităţi, la festivaluri, parcuri, săli de sport și spații publice deschise.

Mai mult decât atât, reprezentanții guvernului au precizat că autoritățile își doresc să permită accesul tuturor persoanelor la această metodă de protecţie solară, scrie The Guardian, preluat de Agerpres.

Într-o campanie de sănătate publică considerată similară ca anvergură cu – şi parţial inspirată de – campania „Slip, Slop, Slap” din Australia, lansată de Cancer Council în 1981, care încurajează oamenii să se protejeze de soare, autorităţile olandeze își doresc ca această iniţiativă să transforme utilizarea cremei de protecţie solară într-un obicei comun.

Conform postului public NOS, campania a fost lansată în acest weekend în cadrul unui festival organizat în oraşul Breda.

Sursa menționată a mai specificat că spitalul Venlo-Venray, situat în apropiere de graniţa cu Germania, colaborează cu societăţile de asigurări de sănătate de stat pentru a finanţa furnizarea de cremă de protecţie solară în 120 de şcoli primare din mai multe municipalităţi.

Ca atare, un purtător de cuvânt al clinicii a transmis că unul dintre medici a venit cu ideea de a transforma dozatoarele de dezinfectant pentru mâini utilizate în timpul pandemiei de COVID în dozatoare de cremă de protecţie solară, potrivit NOS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`