Țara care s-a aflat în spatele atacului informatic asupra campaniei lui Trump. Ce au transmis serviciile de informații americane

Țara care s-a aflat în spatele atacului informatic asupra campaniei lui Trump. Ce au transmis serviciile de informații americane
Foto: Hepta - DPA Images / Jefferee Woo

Serviciile de informații americane au confirmat că Iranul s-a aflat în spatele recentului atac informatic asupra campaniei prezidențiale a lui Donald Trump.

Într-o declarație comună, FBI și alte agenții federale au afirmat că Iranul a ales să intervină în alegerile din SUA „pentru a alimenta discordia și a submina încrederea în instituțiile noastre democratice”, scrie BBC. 

Iranul se află în spatele atacului informatic asupra campaniei lui Donald Trump

Iranul a fost acuzat, pe 10 august, de campania lui Trump de piratarea mesajelor sale interne. Pe atunci, oficialii iranieni au negat acest lucru.

Surse familiare cu ancheta au declarat pentru CBS News că suspectează că hackerii iranieni au vizat și campania candidatului democrat la președinție Kamala Harris. 

„[Comunitatea serviciilor de informații] este convinsă că iranienii au încercat, prin inginerie socială și alte eforturi, să obțină acces la persoane cu acces direct la campaniile prezidențiale ale ambelor partide politice”, au declarat oficialii serviciilor de informații americane.

„Astfel de activități, inclusiv furturi și dezvăluiri, sunt menite să influențeze procesul electoral din SUA”. 

Campania lui Donald Trump ar fi primit un email de spear-phishing, care reprezintă un mesaj de încredere pentru a te determina să dai click pe un link rău intenționat.

De asemenea, și campania Harris a declarat săptămâna trecută că a fost ținta unui atac spear-phishing, chiar dacă acesta nu a avut succes.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`