Țara care le oferă oamenilor 15.000 de euro dacă se mută în ea. Care sunt condițiile

Țara care le oferă oamenilor 15.000 de euro dacă se mută în ea. Care sunt condițiile
Madrid, Spania. Image by falco from Pixabay

O regiune din Spania le oferă oamenilor 15.000 de euro dacă se mută acolo. Oferă peisaje minunate, lanțuri muntoase pline de faună, rezervații naturale sălbatice și liniște.

Regiunea spaniolă care le oferă bani străinilor

Extremadura, regiunea aflată la granița cu Portugalia, le oferă nomazilor digitali până la 15.000 de euro pentru a se muta în această zonă. Comunitatea are o problemă, ci anume are una dintre cele mai mici populații din Spania, fiind și una dintre cele mai puțin dezvoltate regiuni și unul dintre cele mai mici PIB-uri. Rata șomajului este una ridicată, de 17,6%, comparativ cu media națională, de 11,9%, scrie Cancan.

În plus, cei care decid să se mute aici, vor avea parte și de un cos mai scăzut al vieții, față de alte zone din Spania. Spre deosebire de Madrid, în orașul Badajos din Extremaduria, mesele în oraș costă cu 30% mai puțin, la fel și transportul public și utilitățile. Dar, Extremadura are dezavantaje în privința infrastructurii, dar acoperirea cu fibră optică și telefonie mobilă peste media națională.

Ce condiții trebuie să împlinească

Cei care doresc să se mute în acest loc trebuie să îndeplinească două condiții. Trebuie să lucreze online în domeniul IT și să locuiască în Extremadura cel puțin doi ani. Străinii din alte țări, cât și locuitorii din alte regiuni din Spania sunt eligibili dacă nu au locuit în acest loc în ultimele șase luni. Străinii trebuie să aibă reședința legală în Spania și să aibă un număr de identitate străin.

Pe lângă ajutorul de 15.000 de euro, femeile și tinerii sub 30 de ani care se mută din alte orașe cu mai puțin de 5.000 de locuitori vor primi o subvenție de 10.000 de euro, iar ceilalți vor primi 8.000 de euro. Dacă tinerii și femeile vor alege să rămână în Extremadura și după doi ani, vor mai primi 5.000 de euro, iar a doua categorie va primi 4.000 de euro.

Cererile vor rămâne deschide până când vor fi alocate toate fondurile pentru a ajuta circa 200 de nomazi digitali să se mute. Procedura va dura minim o lună și maxim un an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`