Țara care interzice Telegram din motive de „securitate națională” / Aplicația era folosită la scară largă

Țara care interzice Telegram din motive de „securitate națională” / Aplicația era folosită la scară largă
Sursa foto: Pixabay

Ministerul irakian al telecomunicațiilor a declarat că a blocat aplicația de mesagerie Telegram din motive de securitate națională și pentru a păstra integritatea datelor personale ale utilizatorilor, despre care a spus că aplicația a fost manipulată în mod necorespunzător, notează The Jerusalem Post.

Aplicația Telegram, blocată în Irak

Telegram era utilizat pe scară largă în Irak pentru mesagerie, dar şi ca sursă de ştiri şi pentru partajarea conţinutului. Unele canale conțin cantități mari de date personale, inclusiv numele, adresele și legăturile de familie ale irakienilor.

Ministerul a declarat într-un comunicat că a cerut aplicaţiei să închidă „platforme care scurg datele instituţiilor oficiale ale statului şi datele personale ale cetăţenilor… dar compania nu a răspuns şi nu a interacţionat cu niciuna dintre aceste solicitări”, scrie Ziare.com.

Ministerul Comunicațiilor își afirmă respectul pentru drepturile cetățenilor la libertatea de exprimare și comunicare, fără a aduce atingere securității statului și a instituțiilor sale”, se arată în declarație.

Telegram nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii transmisă prin e-mail.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`