Tancurile israeliene au avansat în Rafah, într-unul dintre cele mai grave atacuri din zonă de până acum

Tancurile israeliene au avansat în Rafah, într-unul dintre cele mai grave atacuri din zonă de până acum

Tancurile israeliene au atacat joi partea de vest a orașului Rafah, orașul a fost supus focurilor de armă din elicoptere, drone și artilerie în ceea ce locuitorii au descris drept unul dintre cele mai grave bombardamente din zonă de până acum.

ONU avertizează că peste un milion de oameni sunt forțați să fugă în zone în care există puțină hrană, apă sau adăpost

Atacul asupra lui Rafah a alungat peste un milion de palestinieni care s-au adăpostit acolo, forțându-i să se refugieze în zone cu acces redus sau deloc la hrană, apă sau adăpost. ONU a avertizat că se așteaptă ca peste un milion de oameni „să se confrunte cu moartea și foametea până la jumătatea lunii iulie”.

Joe Biden a avertizat că va întrerupe furnizarea de arme americane dacă Israelul va continua cu un atac asupra Rafah, în parte din cauza lipsei unui plan umanitar adecvat pentru toți civilii care vor fi strămuți, dar premierul israelian, Benjamin Netanyahu și cabinetul său de război au lansat oricum atacul în urmă cu o lună.

Administrația Biden nu a încetinit încă fluxul de arme ca răspuns, argumentând că Israelul nu a efectuat încă „operațiuni majore”.
Totuși, oamenii care locuiesc în Rafah au descris nivelul luptei ca fiind devastator.

„Au fost incendii foarte intense de la avioane de război, apași [elicoptere] și cvadricoptere, pe lângă artileria israeliană și navele de luptă militare, toate care loveau zona de la vest de Rafah”, a declarat un rezident pentru Agenția France-Presse.

În ajunul summitului G7, șeful ONU pentru ajutor umanitar, Martin Griffiths, a cerut liderilor statelor membre industrializate bogate să acționeze pentru a preveni foametele provocate intenționat în Gaza și Sudan.

„Foametea din secolul 21 este un flagel care poate fi prevenit. Liderii G7 pot și trebuie să își exercite influența pentru a ajuta la oprirea acesteia”, a spus Griffiths. „Așteptarea unei declarații oficiale de foamete înainte de a acționa ar fi o condamnare la moarte pentru sute de mii de oameni și un ultraj moral.”

„În Gaza, jumătate din populație – peste 1 milion de oameni – este de așteptat să se confrunte cu moartea și foametea până la jumătatea lunii iulie”, a spus el. „În Sudan, cel puțin 5 milioane de oameni sunt, de asemenea, în pragul înfometării.”

Griffiths, care se va retrage din funcția sa la sfârșitul acestei luni, a cerut G7 să-și intensifice sprijinul pentru ajutor umanitar, dar și „mai mult decât orice, lumea trebuie să înceteze să hrănească mașinile de război care înfometează civilii din Gaza și Sudan. ”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)