Talibanii interzic muzica. Purtător de cuvânt: „Sperăm să putem convinge oamenii, în loc să îi pedepsim”

Talibanii interzic muzica. Purtător de cuvânt: „Sperăm să putem convinge oamenii, în loc să îi pedepsim”
Foto: Hepta - Abaca Press / SalamPix/ABACA

Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor, a anunțat că muzica în spațiul public va fi interzisă în Afganistan. El a invocat Islamul în această decizie. Mujahid a mai spus că speră ca oamenii să fie convinși în acest sens, așa încât talibanii să nu fie nevoiți să-i pedepsească.

Afganistan: Fără muzică în spațiul public

„Muzica este interzisă în Islam. Sperăm că putem convinge oamenii să nu facă astfel de lucruri, în loc să îi pedepsim”, a spus Zabihullah Mujahid, pentru The New York Times.

Sub regimul anterior al talibanilor, muzica și filmele erau strict interzise, pedepsele pentru cei care încălcau regula fiind foarte dure. Nu existau concerte, cinematografe sau programe TV. După îndepărtarea lor de la putere, oamenii au început din nou să se distreze, a înflorit viața culturală și artistică. Și chiar a fost înființată o orchestră exclusiv feminină care cânta în țară și în străinătate.

Mujahid a mai spus că îngrijorările pentru siguranța femeilor sunt „nefondate”, căci acestea nu vor trebui să rămână în casă sau să-și acopere întotdeauna fețele. Obligația ca acestea să fie însoțite de un bărbat se aplică numai călătoriilor mai lungi de trei zile: „Dacă merg la școală, la birou, la universitate sau la spital, nu au nevoie de un însoțitor”. Acesta a mai spus că, în curând, femeile se vor putea întoarce la rutina lor zilnică.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor a mai spus că afganii vor putea să părăsească țara și după 31 august, indiferent dacă au sau nu documente de călătorie valabile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”