Tal Silberstein și Beny Steinmetz, cercetați în România, au fost arestați în Israel

Tal Silberstein și Beny Steinmetz, cercetați în România, au fost arestați în Israel
Foto: The Guardian

Afaceristul Beny Steinmetz și consultantul politic Tal Silberstein, oameni cu puternice conexiuni în România, au fost arestați în Israel.

Beny Steinmetz și încă trei oameni de afaceri au fost reținuți de polițiști luni dimineață, fiind suspectaţi că au folosit contracte false pentru a transfera şi spăla bani. Reținerile au fost operate după ce în locuințele acestora au avut loc percheziții, informează Haaretz.

Potrivit jurnalistului Attila Sonfalvi, o altă persoană reţinută este consultantul Tal Silberstein.

Potrivit Haaretz, cei reţinuţi sunt suspectaţi fals, uz de fals, spălare de bani, abuz de încredere, obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din decembrie 2016, într-un caz de corupţie cu prejudiciul de zeci de milioane de dolari.

Poliţia suspectează că aceștia au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt implicaţi în dosare de corupţie şi în România.

Pe 18 mai 2016, Steinmetz a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. Prejudiciul adus statului în acest caz se ridică la peste 135 de milioane de euro.

La începutul anului trecut, Curtea de Apel Brașov a emis mandate de arestare în lipsă pe numele lui Beny Steinmetz, Tal Silberstein şi Shimon Shevez.

"În cauză există probe sau indicii temeinice din care rezultă presupunerea rezonabilă că inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benyamin Steinmetz au săvârşit infracţiunile descrise în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, fiind îndeplinită condiţia prevăzută de art. 223 alin. 1 teza I şi alin. 2 teza I Cod procedură penală, pentru luarea măsurii arestării preventive, existând probe sau indicii temeinice că au săvârşit infracţiuni de corupţie, de spălarea banilor, infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare", arata Curtea de Apel Braşov în motivare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie