Taiwanul a detectat 35 de avioane și 7 nave chineze în jurul insulei, în ultimele 24 de ore

Taiwanul a detectat 35 de avioane și 7 nave chineze în jurul insulei, în ultimele 24 de ore
sursă foto: captură YT

Ministerul Apărării din Taiwan a detectat în ultimele 24 de ore, 35 de avioane chineze, după mai multe intruziuni de la investirea noului președinte,  Lai Ching-te la Taipei.

China consideră Taiwanul drept o parte din teritoriul său

Statul chinez consideră că Taiwanul face parte din teritoriul său și a declarat că nu va renunța niciodată la folosirea forței pentru a prelua controlul asupra insulei. În ultimii ani, presiunea asupra Taipeiului a crescut, potrivit AGERPRES.

În luna mai, au fost derulate exerciții militare în jurul insulei, după învestirea lui Lai Ching-te, pe care Beijingul îl consideră un „separatist periculos”. În timpul acestor manevre militare în jurul Taiwanului, Beijingul a mobilizat nave de război și avioane echipate cu muniție reală, susținând că aceste acțiuni reprezintă o „pedeapsă severă” pentru „separatiști”.

China a trimis 62 de avioane militare în Taiwan într-o singură zi

Confom Ministerului Apărării din Taiwan, China a trimis până în prezent 62 de avioane militare într-o singură zi în jurul Taiwanului. Beijingul a promis că presiunea militară asupra insulei va persista „atâta timp cât vor continua provocările legate de independenţa Taiwanului”.

Președintele Lai Ching-te a declarat luni că China nu are „dreptul să-i pedepsească” pe taiwanezi, făcând referire la includerea pedepsei cu moartea în noile sancțiuni penale impuse de Beijing împotriva presupuşilor secesioniști taiwanezi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`