Taiwan pregătește un serial despre o eventuală invazie a Chinei. „Zero Day” provoacă dezbateri aprinse, deși va fi lansat abia anul viitor. Unii actori au refuzat rolurile

Taiwan pregătește un serial despre o eventuală invazie a Chinei. „Zero Day” provoacă dezbateri aprinse, deși va fi lansat abia anul viitor. Unii actori au refuzat rolurile
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Lan Hongguang

Zero Day, un serial TV produs în Taiwan, va avea premiera abia în 2025, dar a stârnit deja nemulțumirea partidelor pro-China de pe insula autoguvernată, întrucât vine să tragă un semnal de alarmă cu privire la o eventuală invazie chineză, transmite The New York Times.

„Zero Day”, un serial despre o eventuală invazie a Chinei în Taiwan

Serialul produs de Cheng Hsin-mei vorbește despre cum ar putea arăta lucrurile în Taiwan în cazul în care China lansează o invazie.

Producătoarea – și, totodată, scenarista – spune că a vrut să îi „zdruncine” pe taiwanezi pentru a aduce spectrul unei eventuale invazii în dezbaterea publică. În opinia ei, populația este reticentă și indolentă în fața amenințării reprezentate de o posibilă ofensivă a Chinei.

„Cum se va mobiliza în mod real toată lumea într-un război, cum vei înfrunta această posibilitate – nimeni nu discută în mod real despre acest lucru”, a declarat Cheng Hsin-mei.

Ea s-a arătat de părere că eventuala invazie a Chinei reprezintă „cea mai mare frică din inima fiecărui taiwanez”, chiar dacă oamenii sunt reticență în a vorbi despre această amenințare.

Unii actori au refuzat rolurile oferite

Cheng Hsin-mei susține că actori celebri din Taiwan au refuzat să se implice în serial de teamă că Beijingul i-ar putea trece pe „lista neagră” sau ar putea fi lăsați fără sponsorizări.

Serialul va avea premiera în 2025 și va avea 10 episoade. Totuși, el a devenit un fenomen încă de la prezentarea unui „trailer” de 17 minute.

Deși discuțiile despre posibilitatea unei invazii a Chinei în Taiwan au devenit tot mai frecvente în contextul războiului dezlănțuit de Rusia împotriva Ucrainei, lumea filmului taiwanez nu abordase până acum subiectul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`