Taifunul Khanun a ucis doi oameni și a lăsat 166.000 de locuințe fără curent electric, în Japonia

Taifunul Khanun a ucis doi oameni și a lăsat 166.000 de locuințe fără curent electric, în Japonia
sursă foto: captură YT

Ploi torențiale și vânturi puternice au lovit Okinawa și Kagoshima, în timp ce furtuna se deplasează încet spre nord-vest înainte de a se prognoza o schimbare de direcție spre continent.

Două persoane au fost ucise de taifun, în Okinawa

Aproximativ 166.000 de gospodării din prefecturile Okinawa și Kagoshima din sud-vestul Japoniei au rămas fără curent electric, în timp ce taifunul Khanun a continuat să lovească cu ploi abundente și rafale de vânt, prelungind potențialul de pagube.

Furtuna din Marea Chinei de Est se îndrepta spre nord-vest cu o viteză mică, cu rafale de 222 km/h, potrivit Agenției Meteorologice din Japonia.

Se preconiza că până marți își va schimba direcția pentru a se deplasa spre est, spre partea continentală a țării, dar traiectoria sa nu a fost determinată definitiv, a precizat postul public de televiziune NHK.

Două persoane au fost ucise de taifun în Okinawa, o populară destinație turistică situată la aproximativ 1.600 km sud-vest de capitala japoneză, Tokyo, joi dimineață, a precizat NHK.

În total, 41 de persoane din prefecturile Okinawa și Kagoshima au fost rănite, a precizat Agenția de gestionare a incendiilor și dezastrelor.

Aeroportul Naha, situat în capitala Okinawa și-a reluat joi operațiunile după ce a fost închis timp de două zile. Ministerul Transporturilor a precizat că 304 zboruri au fost anulate.

Compania locală de utilități Okinawa Electric Power Co a declarat că 160.040 de gospodării, sau aproximativ un sfert din toate casele acoperite, se confruntă cu întreruperi de energie electrică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`