Tablou expus răsturnat timp de 77 de ani. Ce reprezintă, de fapt, opera pictorului Piet Mondrian

Tablou expus răsturnat timp de 77 de ani. Ce reprezintă, de fapt, opera pictorului Piet Mondrian
Sursa Foto: Captură video/ Twitter/ Globalnews.ca

Timp de 77 de ani, un tablou al pictorului Piet Mondrian a fost expus incorect. Responsabilii de la muzeul Kunstsammlung din Dusseldorf au descoperit eroarea analizând prezentarea tabloului „New York City 1”, din  1941. Această pictură a fost expusă răsturnată, a dezvăluit muzeul în această săptămână.

Ce reprezintă tabloul răsturnat a pictorului Piet Mondrian?

Într-o fotografie din 1944 am văzut că tabloul se afla expus invers pe un şevalet şi m-a intrigat’, a declarat sâmbătă Susanne Meyer-Buser, curatoarea expoziţiei, într-un interviu acordat cotidianului german Suddeutsche Zeitung.

Pictura abstractă este compusă din mai multe linii roşii, galbene şi albastre care se intersectează în unghiuri drepte, redând aspectul şi de zgârie-norii oraşului american.

Din păcate, pictura nu va putea fi întoarsă în poziția normală. Din cauza faptului că este completată de bandă adezivă și a poziție în care a stat zeci de ani, calitatea operei ar putea fi afectată, spune Susanne Meyer-Buser. Tabloul poate fi rotit doar în varianta digitale.

Aceasta a fost expusă la muzeul Moma din New York cu susul în jos, explică Meyer-Buser. Când a fost trimis muzeului din Dusseldorf, în 1980, tabloul a fost expus în acelaşi mod. Prezentarea cu susul în jos ar fi putut efi evitată dacă tabloul ar fi fost semnat de artist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`