Sute de români sunt sinistrați în urma cutremurului din Italia

Sute de români sunt sinistrați în urma cutremurului din Italia
Aproape 1.500 de români, printre care şi mulţi copii, sunt sinistraţi în urma puternicului seism care a zguduit Italia duminică dimineaţa. Rămaşi fără locuinţe şi fără locuri de muncă, românii se...

Aproape 1.500 de români, printre care şi mulţi copii, sunt sinistraţi în urma puternicului seism care a zguduit Italia duminică dimineaţa. Rămaşi fără locuinţe şi fără locuri de muncă, românii se gândesc tot mai serios să revină acasă. Situaţia este gravă iar autorităţile italiene au instituit starea de urgenţă, după ce seismul de magnitudine şase a fost urmat de peste 100 de replici de până la 3,7 grade.

Mii de persoane şi-au petrecut noaptea în corturi, în urma cutremurului de duminică. Şapte oameni au murit şi peste 50 au fost răniţi, iar câteva mii au rămas fără adăpost. Printre ei, şi 1500 de români. Iar situaţia lor este disperată.

Consulatul General al României la Bologna a confirmat că niciun cetăţean român nu se află printre persoanele decedate sau rănite în urma cutremurului. Majoritatea românilor din regiune au rămas însă fără locuri de muncă.
 
Conform statisticilor de anul trecut, în provincia Emiglia Romagna, cel mai puternic afectată de cutremur, sunt înregistraţi 66.000 de români.

Sesimul de magnitudine 6 înregistrat duminică a fost cel mai puternic din ultimii trei ani, din zona munţilor Apenini. Ultimul seism puternic care s-a produs în Italia a avut magnitudinea 6,3 şi a afectat oraşul Aquila, din centrul ţării, în 2009. Cutremurul s-a soldat cu aproape 300 de morţi.

Români sinistrați după seismul din Italia

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`