Sute de membri Hezbollah răniți în Liban după ce le-au explodat pagerele. E „cea mai mare breșă de securitate” după izbucnirea războiului cu Israel (surse Reuters)

Sute de membri Hezbollah răniți în Liban după ce le-au explodat pagerele. E „cea mai mare breșă de securitate” după izbucnirea războiului cu Israel (surse Reuters)
Protestatarii libanezi au afișat steagul Hezbollah și drapelul Palestinei la o manifestație la Beirut, pe 13 octombrie 2023. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marwan Naamani

Sute de membri ai grupării libaneze Hezbollah, inclusiv luptători și medici, au fost răniți grav, marți, când le-au explodat pagerele pe care le foloseau pentru a comunica, a declarat o sursă din domeniul securității pentru Reuters.

Sute de membri Hezbollah răniți

Un oficial Hezbollah, vorbind sub condiția anonimatului, a descris detonarea pagerelor drept „cea mai mare breșă de securitate” la care a fost supusă organizația în aproape un an de război cu Israel.

Exploziile au avut loc în contextul violențelor dintre Israel și Hezbollah, care se află într-un conflict transfrontalier de la izbucnirea războiului din Gaza în octombrie 2023, cea mai gravă escaladare de acest gen din ultimii ani.

Un jurnalist Reuters a observat mai multe ambulanțe în suburbiile din capitala Beirut, pe fondul unei panici larg răspândite. Localnicii spun că mai aveau loc explozii chiar și la 30 de minute de la cele inițiale.

Au explodat pagere chiar și în sudul Libanului

Sursa din domeniul securității a precizat pentru Reuters că explodau dispozitive chiar și în sudul Libanului.

Grupuri de oameni se îngrămădeau la intrările clădirilor pentru a verifica situația unor cunoscuți care ar fi putut fi răniți.

Centrul libanez pentru operațiuni de criză, autoritate aflată în gestiunea Ministerului sănătății, i-a rugat pe toți angajații sectorului medical să se îndrepte către spitalele de care aparțin și să ajute la tratarea numărului mare de răniți care ajung la urgențe. Personalul sanitar ar trebui să nu folosească pagerele, a mai precizat instituția.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`