Grecia este una din destinațiile preferate de români în fiecare vară, Thassos fiind una dintre cele mai vizitate insule elene de către conaționalii noștri.
Există numeroase taverne, unde turiștii pot servi deliciile din țara elenă la prețuri accesibile.
Un român le-a arătat altor conaționali cât l-a costat o masă copioasă la un restaurant din Thassos. Au mâncat două persoane și la final au avut o surpriză. Când a venit nota de plată, clientul a trebuit să scoată din buzunar 44 de euro, scrie Cancan.
„Am ieșit la un tur de insulă cu prietenul și colegul Ștefan. Pe la jumătatea drumului ne-a izbit foamea. Greu de ales unde să ne oprim, la cât de multe taverne foarte bune știm pe insulă. Soarta ne-a adus în Panagia și ne-am oprit într-un loc preferat: Sti FouFou. Un loc perfect pentru preparate gustoase la grătar – așa cum se vede în poze. Fiecare produs costă de pe la 2 euro în sus și mereu mă abțin cu greu să mă opresc din comandat.
Mai mereu e o surpriză ce vine efectiv la masă, că nu țin minte de la o vizită la alta. Și alt lucru care îmi place aici sunt cartofii prăjiți, de 4 feluri. Am luat doar 3 feluri azi. Toate astea ne-au costat 44.3 euro. Ne-am săturat amândoi – doi pufoși – și în ultima poză e ce am luat la pachet. Practic puteam mânca 3 și ne săturam. Nu vă pun și prețurile din meniu că o să spuneți că e photoshop, că n-are cum să fie așa ieftin”, a scris românul, pe grupul de Facebook Forum Thassos.
Dan Drăgan, de la Forum Thassos, a vorbit despre situația turistică din Grecia, joi, la Talk B1 cu Irina Petraru, și le-a oferit câteva sfaturi prețioase turiștilor care vor să meargă în vacanță în primitoarele stațiuni elene.
Întrebat cât costă benzina, berea și alte produse și servicii în Grecia, reprezentantul comunității Forum Thassos a spus: „Recomandările noastre sunt să alimentați cu carburant în România și în Bulgaria, pentru că este mai ieftin, și, doar dacă aveți nevoie, să alimentați și în Grecia, ca să puteți să ieșiți de aici. Litrul de benzină este în jur de 2 euro, e mai mult și ca în România, și ca în Bulgaria. Prețurile nu mai sunt cele din 2019, nu mai sunt cele din timpul pandemiei de COVID. Prețurile au crescut și în Grecia, ca peste tot în lume”.
„Mă întrebai de bere, probabil că între 4 și 5 euro, cam așa este o bere, în funcție de marcă sau de ce companie este produsă, 4-5 euro, hai poate 6 una pic mai scumpă. Este foarte greu să vă zic un buget pe care trebuie să îl alocați pentru mâncare. Pentru că unii preferă să mănânce un gyros înfășurat, care e 5 euro, să spunem. Alții preferă să mănânce homar, care este 100 de euro porția. Depinde fiecare turist ce vrea să mănânce și ce buget are alocat, pentru că nu o să poți să vii în concediu cu 1.000 de euro și să cheltui 2.000, o să cheltui cât ai”, a adăugat Dan Drăgan.