„Surpriză” pentru românii care își vor petrece vacanța în Bulgaria: Vor oferi bacșiș pentru curățenie / Cât va primi camerista

„Surpriză” pentru românii care își vor petrece vacanța în Bulgaria: Vor oferi bacșiș pentru curățenie / Cât va primi camerista
Foto: Pixabay

Ca în tot restul Balcanilor, bacșișul din Bulgaria este de la sine înțeles. De obicei este cam același ca în România, Grecia, Turcia sau Serbia, 5-10% pentru orice serviciu fiscalizat, notă de plată la restaurant, taxi, recepție, frizerie etc.

Mai nou, și femeia de serviciu, camerista, ne va cere un mic tips pentru serviciile prestate. La întoarcerea de la plajă puteți găsi un afiș-surpriză.

Bacșiș pentru curățenie în hotelurile din Bulgaria

Așadar, în sezonul estival 2023, la întoarcerea în hotel, pe ușa camerei veți putea găsi „nota de plată” a cameristei. E drept, nu și suma, așa că rămâne la latitudinea voastră să cuantificați prețul în funcție de calitatea serviciilor.

În 2023, 750.000 de turiști români sunt așteptați în Bulgaria, conform estimărilor agențiilor de turism și hotelierilor de peste Dunăre, deci veniturile cameristelor pot exploda.

Tot mai mulți români dau năvală în Bulgaria

Președintele Camerei de Turism din Varna, prof. Stoyan Marinov, a declarat că anticipează o creștere de 5% a numărului de turiști în 2023, față de situația de dinainte de pandemie, cu un total de peste trei milioane de turiști

„Am deschis sezonul estival 2023, cu ocazia Sărbătorii Constantin și Elena. Așteptările noastre sunt de o creștere de 5% față de situația de dinainte de criză, din 2019. Peste 750.000 de turiști români sunt așteptați pe litoralul bulgăresc. De asemenea, ne așteptăm la o creștere a turiștilor și din Germania, Polonia, Marea Britanie și Cehia”, a spus Stoyan Marinov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`