Superluna albastră, văzută din toată lumea. Fenomenul a fost vizibil pentru prima oară în 15 ani (FOTO)

Superluna albastră, văzută din toată lumea. Fenomenul a fost vizibil pentru prima oară în 15 ani (FOTO)
Sursa foto HEPTA- photographer: Abaca Press / AA/ABACA

Superluna a făcut spectacol pe cerul din toată lumea, iar fotografii au obținut imagini inedite cu templele din Grecia și China sau chiar cu Statuia Libertății. Fenomenul a fost vizibil chiar și de la noi din țară, iar oamenii au ieșit pe stradă pentru a admira luna.

Superluna, văzută și din București

Pasionații de astronomie nu au vrut să rateze fenomenul și au stat în parcurile din București pentru a surprinde momentul inedit, care a mai avut loc în urmă cu 15 ani, conform observatornews.

„E mult mai aproape în primul rând şi de aceea pare mai mare. E spectaculos, undeva de acolo de pe deal se vede foarte mişto”, spune un trecător.

Astronomii spun că a fost un dublu fenomen rar. În primul rând, a fost Lună plină, iar astrul era la mica distanță de Terra, fapt pentru care craterele erau vizibile chiar și fără telescop.

Fenomenul, vizibil în toată lumea

Fotografii nu au omis fenomenul și au ieșit să surprindă cele mai spectaculoase imagini. Torța Statuii Libertății din New York părea că este reprezentată de Lună. Și în China Luna părea că a îmbrăcat cu lumina ei un templu renumit. Luna a luminat și templul lui Poseidon din Grecia și a făcut senzație chiar și în Rio de Janeiro.

Astronomii îi spun Lună Albastră acestui fenomen pentru că este unul extrem de rar. Cu toate acestea, sunt și superstiții că ar provoca insomnia și că ar accentua mareele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)