Coronavirus în Suedia. Niciun rezultat pozitiv al testului în măsurarea națională a răspândirii infecției

Coronavirus în Suedia. Niciun rezultat pozitiv al testului în măsurarea națională a răspândirii infecției
Sursa foto: pixabay

Suedia a testat aleator 2500 de persoane și nici una nu a ieșit pozitiv la Covid-19, ceea ce înseamnă că persoanele asimptomatice nu mai răspândesc virusul în comunitate, transmite presa locală.

Persoanele asimptomatice nu mai răspândesc virusul în Suedia

Agenția de Sănătate Publică din Suedia a prezentat al treilea sondaj național al prevalenței covid-19 în populație.

”Toate eșantioanele au fost negative”, a declarat un reprezentant al Agențieide Sănătate Publică din Suedia, în cadrul unei conferințede presă.

Sondajul a fost realizat în ultima săptămână a lunii august într-un grup aleatoriu de 2.500 de persoane cărora li s-a oferit șansa și au ales să participe. Rezultatele pot fi comparate cu cele două sondaje anterioare. Reamintim faptul că la sfârșitul lunii aprilie, 0,9% au avut o infecție covid-19 în curs de desfășurare, iar la sfârșitul lunii mai, 0,3% dintre cei testați aveau virusul.

”Interpretăm acest lucru în sensul că în prezent nu există o răspândire larg răspândită a infecției la persoanele care nu prezintă simptome. Cei care au simptome sunt încurajați să meargă și să încerce singuri și avem o urmărire extinsă a infecțiilor, pe măsură ce sunt identificate tot mai multe lanțuri de infecție. Este un eșantion, dar vedem o schimbare clară în timp. Răspândirea infecției în societate este semnificativ mai mică acum, ceea ce este în concordanță cu alte date raportate”, a mai spus Karin Tegmark-Wisell.

Pe de altă parte, ea a vorbit și despre răspândirea generală a infecției cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2

”Nu putem oferi o ușurare atâta timp cât avem o răspândire în societate.”, a adăugat șeful departamentului din cadrulAgențieide Sănătate Publică din Suedia.

Karin Tegmark-Wisell a raportat, de asemenea, rezultatele mai multor teste de anticorpi pe care Agenția de Sănătate Publică din Suedia le-a efectuat în primăvară, în rândul donatorilor de sânge, în îngrijirea ambulatorie și a unui studiu țintit în Rinkeby – Kista.

Dintre donatorii de sânge, proporția cu anticorpi a crescut săptămânalîn timpul primăverii, de la 0 la sută în săptămâna a 12-a,la 7 la sută în săptămâna 24. În fiecare săptămână, 400 de donatori de sânge selectați aleatoriu au fost eșantionați, reprezentând persoane sănătoase în comunitate.

În momentul în care rezultatul pentru grupul de donatori de sânge săptămâna 24 este defalcat regional în cele trei regiuni metropolitane, Stockholm era cel mult cu puțin sub 12%, regiunea Västra Götaland în jur de 6% și Skåne în jur de 4%.

Karin Tegmark-Wisell a subliniat, de asemenea, că este dificil să se tragă concluzii clare din rezultatele testelor de anticorpi. Acestea nu reflectă procentul care a avut infecția severă sau infecția ușoară. Ele sunt generale și nu captează clustere. De asemenea, anticorpii încep să se degradeze după două sau trei luni.

Suedia va oferi pacienților vindecați de coronavirus o reabilitare mai bună

Consiliul Național pentru Sănătate și Protecție Socială va dezvolta un model care va fi utilizat în reabilitarea pacienților vindecați care au complicații pe termen lung după infecția cu virusul ucigaș covid-19. Decizia a fost luată de Guvernul suedez.

De la debutul crizei sanitare infecția cu Covid-19 este o cauzăimportantă de morbiditate și mortalitate la nivel global.

Cu toate ca până la acest moment, nu s-a putut determina impactul pe termen mediu și lung al îmbolnăvirii cu COVID-19 asupra sistemului respirator și asupra altor organe, la pacienții vindecați și externați, conform expertilor, aproximativ un sfert dintre pacienții vindecați dupăinfecția cu coronavirus rămân cu sechele respiratorii, având capacitatea pulmonarăredusăcu aproximativ 20-30%. Pacienţii cu patologie pulmonară prezintă o simptomatologie variată: dispnee, oboseala, fatigabilitate, limitări ale capacităţii de efort, limitări în desfăşurarea activităţilor zilnice cotidiene, toate acestea producând alterarea calităţii vieţii.

Prin urmare, este de așteptat ca la persoanele care au dezvoltat o formă severă a infecției cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 să apară insuficiența cognitivă, durerea pe termen lung și tulburarea de stres posttraumatic.

De aceea, ”este important să se adapteze reabilitarea pe baza stării actuale a cunoștințelor și să se ajungă la informații clare despre aceasta la regiunile și municipalitățile suedeze”, a declaratministrul afacerilor sociale, Lena Hallengren, conform presei locale.

Potrivit guvernului, evaluarea este că doi din trei pacienți care au fost tratați în spital pentru forme severe ale infecției cu virusul Covid-19 sever au nevoie de reabilitare. Cu toate acestea, autoritățile suedeze susțin că reabilitarea poate fi necesară și pentru pacienții cu covid-19 care nu au beneficiat de îngrijire din partea cadrelor medicale din diferite motive.

Consiliul Național pentru Sănătateși Protecție Socialăare misiunea de a dezvolta un model pentru eforturile de reabilitare a municipalităților și regiunilor pentru a detecta, evalua și trata persoanele care întâmpină probleme de sănătate după ce au fost vindecați de malaria respiratorie provocate de Covid-19.

Consiliul Național pentru Sănătate și Protecție Socială va primi o jumătate de milion de coroane pentru atribuire, care va fi raportată Ministerului Afacerilor Sociale până cel târziu la 31 octombrie anul viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`