De ce Suedia nu are multe cazuri de coronavirus, deşi viaţa de zi cu zi se desfăşoară în continuare normal: Oamenii trăiesc singuri şi respectă regulile (VIDEO)

De ce Suedia nu are multe cazuri de coronavirus, deşi viaţa de zi cu zi se desfăşoară în continuare normal: Oamenii trăiesc singuri şi respectă regulile (VIDEO)
FOTO: Pixabay.com

Suedezii au un stil de viață diferit față de cetățenii altor state. Mai precis, aceștia sunt obișnuiți să trăiască singuri, să respecte regulile și să promoveze inovația.

Mai mult, în Suedia, cea mai obișnuită vârstă a persoanelor care se mută de la părinți este între 18 și 19 ani, spre deosebire de Uniunea Europeană, unde media este de 26 de ani.

Astfel, în timp ce multe persoane din întreaga lume sunt afectate de distanțarea socială și unele reguli impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, majoritatea suedezilor își continuă stilul de viață, fără să fie afectați de noile măsuri.

Unii experți consideră că acest mod de a trăi ar putea ajuta la stoparea răspândirii virusului, având în vedere că în multe state, inclusiv Italia și Spania care sunt cele mai afectate din Europa, sunt mai des întâlnite familiile mari care locuiesc sau se întâlnesc des sub același acoperiș.

„Dacă aveți o gospodărie cu mai multe generații, desigur veți avea o răspândire rapidă”, a declarrat Björn Olsen, profesor de boli infecțioase la Universitatea Uppsala.

Björn Olsen a adăugat că în marile orașe din Suedia locuiesc singuri o mulțime de oameni, iar acest lucru ar putea încetini ritmul de răspândire a coronavirusului.

Totodată, în această țară este un gest obișnuit ca oamenii să nu stea aproape unii de alții în transportul public și este neobișnuit că înceapă conversații cu străinii în magazine sau cafenele.

Scriitoarea Lola Akinmade Åkerström menționează că, în ceea ce privește distanțarea socială, suedezii au acest lucru în instinct și ”și-au dat reciproc, în mod natural, tone de spațiu fizic înainte de lovirea pandemiei coronavirusului”.

De asemenea, Lola Akinmade Åkerström mai spune că în Suedia este ceva normal ca oamenii să ”stea acasă la cea mai mică înclinație a unei dureri de cap”, astfel se consideră că persoanele cu simptome ușoare de coronavirus sunt probabil mai susceptibili de a scăpa. Acesta este, în mare parte, meritul angajatorilor care tind să încurajeze personalul să-și ia timpul liber dacă au tuse sau răceli pentru a evita răspândirea bolii în cadrul companiilor, scrie BBC.

De ce Suedia nu are multe cazuri de coronavirus, deşi viaţa de zi cu zi se desfăşoară în continuare normal: Oamenii trăiesc singuri şi respectă regulile (VIDEO)

În prezent, în Suedia, 4.028 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, dintre care 146 s-au stins din viață, iar 306 sunt în stare critică. Din totalul celor infectați, 16 oameni s-au recuperat.

Cu toate acestea, Suedia evită să ia măsuri stricte și urmează o strategie care încearcă să încetinească răspândirea virusului într-un mod calm și controlat, în timp ce se concentrează pe protecția grupurilor vulnerabile.

Astfel, școlile pentru elevii sub 16 ani nu s-au închis, precum și majoritatea magazinelor. Pub-urile și restaurantele sunt în continuare deschise, deși li s-a cerut să nu mai servească oamenii la ghișee, iar toate evenimentele de peste 50 de persoane au fost interzise.

Guvernul a cerut oamenilor să urmeze sfaturile autorităților și să își asume responsabilitatea colectivă voluntară pentru încetinirea răspândirii pandemiei. Aceasta include lucrul de acasă acolo unde este posibil, în special în capitală, izolarea dacă sunt bolnavi sau dacă au o vârstă de peste 70 de ani și evitarea tuturor călătoriilor neesențiale.

Reamintim că noul coronavirus a apărut în China, la sfârșitului anului 2019. În câteva luni virusul s-a extins pe întreg mapamondul. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie.

În prezent, la nivel global, sunt peste 785.000 de cazuri, dintre care 165.000 sunt recuperate. Cu toate acestea, numărul deceselor a depășit de 37.800 de oameni.

Luni, România a trecut în Scenariul 4, după ce 2.109 cetățeni au fost infectați cu virusul COVID-19, iar 65 de persoane și-au pierdut viața. Dintre cei depistați cu noul coronavirus, 593 de cazuri sunt din județul Suceava, fapt ce dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`