Verdict revoltător al instanței în cazul românului ucis de doi adolescenți, într-un parc din Suedia. Ce au stabilit magistrații

Verdict revoltător al instanței în cazul românului ucis de doi adolescenți, într-un parc din Suedia. Ce au stabilit magistrații

Cei doi adolescenți, în vârstă de 14 și 16 ani, care s-au filmat în timp ce lovesc un cerșetor român într-un parc din Suedia, au fost găsiți vinovați de agresiune în circumstanțe agravate și abuz, informează The Local. Totuși, ei nu au fost găsiți vinovați de crimă.

Tinerii s-au filmat în timp ce-l băteau pe Gheorge Hortolomei-Lupu, un român fără adăpost pe care localnicii îl știau drept „Gică”. Ei au postat imaginile pe rețelele sociale, acestea fiind ulterior șterse. Trupul neînsuflețit al românului a fost găsit peste o săptămână. Cauza morții a fost stabilită la autopsie: hemoragie internă.

Curtea de Apel din Gota a decis ca adolescentul cel mai mare să fie închis pentru cinci luni într-o instituție psihiatrică. Celălalt adolescent, acum în vârstă de 15 ani, a fost găsit și el vinovat de aceleași acuzații, respectiv agresiune în circumstanțe agravate. Faptul că era minor la momentul atacului l-a absolvit, însă, de răspundere penală.

Magistrații au stabilit că nu există nicio îndoială că moartea lui Gică a fost determinată de loviturile primite. Cu toate acestea, cei doi atacatori nu și-au dat seama că românul ar putea să moară în urma atacului. Curtea a mai constatat că starea de sănătate precară a victimei ar fi putut contribui la decesul acesteia. Instanța a mai stabilit că tinerii nu trebuie să acorde despăgubiri rudelor românului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`