Suedia are 2.840 de cazuri confirmate și face un experiment în lupta cu COVID-19: Stațiunile de schi, hotelurile, barurile și restaurantele sunt încă deschise

Suedia are 2.840 de cazuri confirmate și face un experiment în lupta cu COVID-19: Stațiunile de schi, hotelurile, barurile și restaurantele sunt încă deschise
FOTO: Pixabay.com

Până acum, în Suedia au fost confirmate 2.840 de cazuri de coronavirus și 71 de decese, însă autoritățile nu au impus măsuri stricte, iar restaurantele, hotelurile și grădinițele sunt încă deschise, iar în stațiunile montane se poate schia, relatează DeutsheWelle.com.

Suedezii nu sunt așa de riguroși ca alte state în alegerea măsurilor de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2, iar cele mai multe dintre acestea se aplică benevol în această țară din peninsula Scandinavă.

Oamenii sunt sfătuiți să nu părăsească locuințele și să nu călătorească nici măcar pe teritoriul propriei țări. Evenimentele cu mai mult de 500 de persoane au fost anulate, însă terasele, barurile, hoteluri și școlile au rămas deschise.

Suedezii care se întorc din străinătate nu intră în carantină și nici familiile persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2. În locuință rămân doar persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus.

Epidemiologul Șef al Suediei, Anders Tegnell pune accentul pe mecanismul de apărare al organismului, potrivit sursei citate anterior. Astfel persoanele în vârstă și bolnavii sunt protejați pentru a nu se infecta cu noul coronavirus, iar tinerii sau oamenii care nu au suferit niciodată de boli grave sunt expuși contaminării. Acesta sper că prin contaminare, o bună parte a populației suedeze va deveni imună.

Realitatea este însă că pentru moment nu se știe cu precizie dacă se produce o astfel de imunitate față de noul coronavirus, iar dacă ar fi așa, cât timp ar dura aceasta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`