Suedia ANULEAZĂ numărul anti-PSD: ‘Nu putem ști toate limbile străine’

Suedia ANULEAZĂ numărul anti-PSD: 'Nu putem ști toate limbile străine'

Suedia va anula de la 1 septembrie numărul de înmatriculare anti-PSD.

Agenţia suedeză a Transporturilor spune că nu a știut că este un numărul de înmatriculare este unul ofensator și nu tolerează așa ceva.

„Agenţia suedeză a Transporturilor aprobă numere de înmatriculare personalizate pentru utilizarea pe teritoriul Suediei. Numerele de înmatriculare personalizate sunt permise şi în străinătate, cu condiţia să nu intre în contradicţie cu legislaţia locală. În momentul aprobării numerelor de înmatriculare personalizate, luăm în considerare diverse criterii. Unul dintre criterii este să analizăm combinaţia de litere sau cifre şi dacă acestea sunt percepute ca fiind ofensatoare. În acest caz, nu aprobăm emiterea numărului de înmatriculare. Cu toate acestea, nu putem şti în avans semnificaţia oricărei combinaţii posibile în toate limbile străine. Cuvinte care în anumite limbi nu sunt ofensatoare pot fi ofensatoare în alte limbi. Dacă Agenţiei suedeze pentru Transporturi i se aduce la cunoştinţă că un anumit număr de înmatriculare este ofensator, acesta este retras.

În acest caz specific, când ne-a fost adus în atenţie că numărul de înmatriculare este ofensator, am decis anularea acestuia. Decizia a fost luată pe 25 iulie, iar numărul de înmatriculare îşi încetează valabilitatea din 1 august „, a transmis instituţia într-un răspuns la o solicitare a agenţiei de presă MEDIAFAX.

Șoferului Răzvan Ștefănescu i s-a deschis dosar penal în acest caz.

Răzvan Ștefănescu a intrat în România pe 17 iulie. La Vama Nădlac a achitat rovinieta și și-a văzut de drum. Primul echipaj l-a oprit în Hunedoara. A constatat că autovehiculul este înmatriculat în Suedia, țară care permite și înregistrarea de plăcuţe personalizate pentru 640 de euro, şi i-a urat drum bun.

Șoferul a fost lăsat să circule în țară. În tot acest timp, poliția caută să afle dacă are sau nu voie cu numerele obscene. Ofițerii noştri au cerut clarificări din Suedia. Primul răspuns a venit pe 20 iulie, dar bărbatul a șofat și după această dată.

Abia la 13 zile de la revenirea lui Răzvan Ștefănescu în țară, polițiștii au luat măsuri. La ora 6 dimineața, un echipaj l-a oprit în drumul spre mare cu familia, undeva pe Bulevardul 1 Decembrie. I-au ridicat plăcuțele pe loc, pe motiv că sunt ilegale, dar și permisul de conducere.

Conform normelor de circulație internațională, orice mașina trebuie să fie înmatriculată adică să aibă o literă care să identifice țara de unde provine, cifere și, ulterior, alte litere. Adică exact plăcuțele de înmatriculare pe care șoferul susține că voia să le pună, dar că nu a fost lăsat să o facă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie