Sud Coreenii PROTESTEAZĂ împotriva instalării scutului antirachetă american. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine! (VIDEO, FOTO)

Soldații americani au început transportul componentelor necesare scutului antirachetă THAAD în Coreea de Sud, fapt ce a atras nemulțumirea și revolta localnicilor din regiunea Seongju. Aceștia au ieșit în stradă să protesteze, câțiva dintre ei ciocnindu-se cu polișiștii care păzeau convoiul american.

Protestele localnicilor, care de luni de zile și-au exprimat nemulțumirea față de instalarea scutului în zona lor, au escaladat în momentul în care, miercuri, la fața locului au ajuns primele șașe tiruri cu echipament THAAD, potrivit Yonhap.

Coreea de Sud: Ciocniri între localnici și poliție la instalarea scutului american antirachetă THAAD

#DIRECT_ONE_hs8rdx#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Ciocnirile au izbucnit când poliția a încercat să oprească circa 200 de localnici să pătrundă în zona golfului unde va fi instalat echipamentul militar. Poliția a trebuit să mobilizeze forțe suplimentare pentru a face față celor 8000 de persoane din zonă și traficului de pe drumurile adiacente Golfului Seongju.

Activiștii locali se opun vehement instalării scutului antirachetă, spunând că prezența THAAD îi va face o țintă sigură a Pyongyang-ului. Protestarii mai susțin, de asemenea că radarul va polua zona și va duce la probleme de sănătate.

În timp ce forțele de ordine încercau să controleze mulțimea, soldații americani și-au văzut liniștiți de mutarea echipamentului care constă în radare, lansatoare mobile și stații de luptă. Protestele au continuat în ciuda numărului mare de polițiști și a faptului că americanii se instalaseră deja.

Forțele militare americane din Coreea de Sud (USFK) nu au comentat încă evenimentele, dar Ministrul Apărării Naționale al țării a confirmat începerea operațiunilor la scutul THAAD, spunând că e vorba de prime măsuri de securizare și poziționare.

Ministrul a mai adăugat că militarii coreeni și cei americani vor realiza facilități care vor ține cont de factorii de mediu din zonă.

Unitatea THAAD va fi pe deplin operațională la finalul acestui an, potrivit Yonhap. În martie, armata americană anunțase că primele elemente ale scutului antirachetă au ajuns în Coreea de Sud.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie