SUA: 22 de oameni, uciși după ce un bărbat a tras în mulțime / Alte 60 de persoane – rănite. Principalul suspect, încă în libertate

SUA: 22 de oameni, uciși după ce un bărbat a tras în mulțime / Alte 60 de persoane - rănite. Principalul suspect, încă în libertate
Foto: pixabay

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise și alte 50-60 au fost rănite în mai multe atacuri de armă în statul Maine, orașul Leiwston, de către un suspect înarmat, dar care încă nu a fost prins.

„Trăgător”, în libertate

„Există un trăgător în libertate în Lewiston. Cerem oamenilor să se adăpostească imediat acolo unde se află. Rămâneți în interiorul locuinței dvs. cu ușile încuiate”, a transmis poliția statală pe platforma X, conform Antena 3.

Poliția a intervenit în două locații în care atacatorul a tras, într-un restaurant Schemengees și o sală de bowling Sparetime Recreation pentru a căuta făptașul, locațiile fiind la circa 6,5 km una de cealaltă.

Suspectul, identificat

Comitatul Androscoggin a publicat două fotografii cu suspectul, care se află în libertate. În fotografii se vede că bărbatul ținea în mână o pușcă semi-automată și avertizează cetățenii să apeleze la numărul unic de urgență în cazul în care au vreo informație despre acesta.

Polițiștii au reușit să îl identifice ca fiind Robert Card, de 40 de ani, de profesie instructor de tir și membru al rezerviștilor militari americani. El a fost internat în această vară într-un centru de sănătate mintală, unde a stat două săptămâni.

Școlile vor rămâne închise pănâ când bărbatul va fi prins, pentru ca elevii și personalul didactic să nu fie expuși pericolului.

Forțele de ordine sunt suplimentate de către agenții federale pentru găsirea suspectului.

Acestea sunt consecințele legii care permite oricărui cetățean să dețină arme. În SUA, atacurile armelor de foc sunt cele mai răspândite și nu pot fi comparate cu cele care se petrec în alte țări. În plus, Gun Violence Archive a anunțat că 15.000 de persoane au murit în acest an în urma atacurilor cu armele de foc în SUA, informează știrileprotv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`