SUA va continua să atace grupările susținute de Iran în Orientul Mijlociu

SUA va continua să atace grupările susținute de Iran în Orientul Mijlociu
Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images

SUA intenționează să efectueze noi lovituri ca răspuns după uciderea a trei militari americani de către milițiile sprijinite de Iran, a anunțat consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, duminică, potrivit Reuters.

SUA va continua să atace grupările susținute de Iran

„Intenționăm să efectuăm lovituri suplimentare și acțiuni suplimentare, pentru a continua să transmitem un mesaj clar că Statele Unite vor răspunde atunci când forțele noastre sunt atacate, când oamenii noștri sunt uciși”, a declarat Jake Sullivan, duminică, pentru NBC.

SUA și Marea Britanie au atacat 36 de ținte houthi din Yemen, sâmbătă, în a doua zi de operații americane majore împotriva grupărilor asociate Iranului, ca răspuns la atacul din Iordania de weekendul trecut în care au murit trei militari americani.

Tensiuni tot mai mari în Orientul Mijlociu

Operațiile de sâmbătă au vizat 13 locații din Yemen pe care rebelii houthi le foloseau ca să atace transporturile din Marea Roșie, a precizat Pentagonul. Vineri fusese efectuat un prim val de atacuri, asupra a peste 85 de ținte din Irak și Siria, care aveau legături cu Gărzile Revoluționare Iraniene și milițiile pe care le sprijină.

Este vorba despre cele mai recente evenimente din conflictul care s-a răspândit în Orientul Mijlociu după 7 octombrie, când Hamas a lansat un atac asupra Statului Israel, declanșând un război în Fâșia Gaza. De atunci, grupările susținute de Teheran au atacat ținte americane și israeliene pe mai multe fronturi.

„Ceea ce s-a întâmplat vineri a fost începutul, nu sfârșitul, răspunsului nostru și vor fi făcuți mai mulți pași – unii văzuți, alții poate nevăzuți”, spune Jake Sullivan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`