SUA trimit 85 milioane dolari și resurse importante în sprijinul Turciei și Siriei pentru ajutorarea victimelor cutremurului

SUA trimit 85 milioane dolari și resurse importante în sprijinul Turciei și Siriei pentru ajutorarea victimelor cutremurului
Antony Blinken, șeful Departamentului de Stat al SUA în administrația Biden. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

SUA vor oferi un ajutor de 85 milioane de dolari sub formă de asistență umanitară pentru Turcia și Siria, state afectate de cutremurele puternice de luni, a anunțat, joi, secretarul de stat american Antony Blinken.

Oficialul american și-a exprimat recunoștința față de guvernul Turciei pentru redeschiderea frontierei, astfel încât ajutorul să poată intra în nord-vestul Siriei, și a salutat vestea sosirii, ieri, a primului convoi de ajutor al ONU prin punctul de trecere Bab al-Hawa.

Mai departe, a transmis un apel regimului Assad „să permită imediat intrarea ajutoarelor prin toate punctele de trecere a frontierei, să permită distribuirea ajutoarelor în toate zonele afectate și să permită accesul personalului umanitar la toate persoanele din Siria care au nevoie de ajutor, fără excepție”.

„Atât în Turcia, cât și în Siria, Statele Unite își vor menține angajamentul de a face tot ceea ce este necesar, atât timp cât va fi nevoie, pentru a oferi asistența necesară celor afectați de aceste cutremure. Statele Unite vor continua să sprijine populația din Turcia și Siria și salutăm și încurajăm sprijinul partenerilor noștri internaționali în aceste momente de mare nevoie”, a mai transmis Antony Blinken.

Resurse impresionante umane și materiale mobilizate de SUA în sprijinul Turciei și Siriei

„Cutremurele din 6 februarie care au lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei au devastat milioane de oameni. La câteva ore de la primul cutremur, Statele Unite, la indicațiile președintelui Biden, au mobilizat rapid agențiile federale și partenerii pentru a oferi de urgență asistență pentru salvarea de vieți, în strânsă coordonare cu aliații turci și organizațiile partenere din Siria.

Începând de luni, în completarea activității excelente a echipelor ambasadelor și consulatelor noastre, sute de membri suplimentari ai personalului american au sosit în regiune pentru a ajuta la salvarea de vieți și pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Astăzi am anunțat 85 milioane de dolari în asistență umanitară urgentă pentru a sprijini aceste eforturi. Echipa de asistență și răspuns la dezastre a USAID este deja la lucru în sudul Turciei.

Două dintre cele mai bine pregătite echipe de căutare și salvare urbană ale noastre desfășoară operațiuni de sprijinire a eforturilor de salvare turcești în Adiyaman, una dintre cele mai afectate zone.

Aceste echipe dispun de echipamente specializate și de câini pentru operațiunile de căutare și salvare. Alături de ele se află manageri de urgență, tehnicieni în domeniul materialelor periculoase, ingineri, logisticieni, paramedici și planificatori.

Partenerii noștri umanitari existenți, atât în Turcia, cât și în Siria, oferă ajutor de urgență esențial, inclusiv alimente, apă, adăposturi, asistență medicală și personal de sprijin pentru eforturile de căutare și salvare.

Elicopterele americane efectuează operațiuni de transport aerian, transportând personalul de salvare către locurile unde este cea mai mare nevoie de el”, a declarat șeful diplomației americane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)