SUA transmit un avertisment dur: Iranul va suferi consecințe „cataclismice” dacă va ataca Israelul

SUA transmit un avertisment dur: Iranul va suferi consecințe „cataclismice” dacă va ataca Israelul
Sursa: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Un oficial american a avertizat vineri că Iranul se va confrunta cu consecințe „cataclismice” dacă atacă Israelul ca răspuns la uciderea unui oficial de rang înalt al Hamas.

Statele Unite „i-ar încuraja pe iranieni să nu meargă pe acest drum, pentru că consecințele ar putea fi cataclismice, în special pentru Iran”, a declarat reporterilor un înalt oficial american, sub condiția anonimatului, potrivit Alarabiya.

Președintele Joe Biden a declarat vineri mai devreme că încetarea focului în războiul de 10 luni din Gaza a fost mai aproape ca oricând, după două zile de discuții în Qatar, la care mediatorii americani au prezentat o propunere de a reduce decalajele.

„Hamas, un reprezentant al Iranului, a fost cel care a început acest război pe 7 octombrie și ar fi ironic dacă Iranul ar face ceva pentru a deraia ceea ce credem că este cea mai bună oportunitate la un acord foarte cuprinzător de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor pe care îl vom face „, a spus oficialul american.

Iranul a avertizat Israelul cu privire la un răspuns la lovitura din 31 iulie de la Teheran, care a ucis șeful politic al Hamas, Ismail Haniyeh, pentru care Israelul este suspectat, dar nu și-a revendicat responsabilitatea.

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat vineri mai devreme, într-o întâlnire comună cu omologii săi britanici și francezi, că se așteaptă la sprijin în „atacarea unor ținte semnificative” în Iran dacă republica islamică lovește Israelul.

Întrebat despre comentariile lui Katz, oficialul american a spus doar că Statele Unite, împreună cu Marea Britanie și Franța, se pregătesc pentru „orice situație posibilă”.

„Vom face tot ce este necesar pentru a apăra Israelul împotriva oricăror atacuri din Iran”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`