SUA sporește măsurile de protecție a trupelor din Orientul Mijlociu. Militarii americani din Irak și Siria, ținta grupărilor pro-iraniene după începutul războiului din Israel

SUA sporește măsurile de protecție a trupelor din Orientul Mijlociu. Militarii americani din Irak și Siria, ținta grupărilor pro-iraniene după începutul războiului din Israel
Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images

Armata SUA întreprinde noi măsuri pentru a-și proteja trupele din Orientul Mijlociu pe fondul temerilor tot mai mari în ceea ce privește posibile atacuri ale grupărilor sprijinite de Iran și lasă deschisă o portiță pentru eventuala evacuare a familiilor militarilor dacă este cazul, au declarat oficiali americani pentru Reuters.

SUA sporește măsurile de protecție a trupelor americane din Orientul Mijlociu

Este vorba inclusiv despre sporirea patrulelor militare, restricționarea accesului la facilitățile bazei și colectare de informații, inclusiv cu ajutorul dronelor și al operațiilor de supraveghere.

Armata americană își consolidează și eforturile de monitorizare de la turnurile de pază, sporește securitatea în punctele de acces și înmulțește misiunile de contracarare a potențialelor droneș și rachete.

„Odată cu creșterea numărului de atacuri și tentative de atac asupra locațiilor militare americane, revizuirea continuă a măsurilor noastre de protecție a forțelor este esențială”, a declarat generalul american Michael „Erik” Kurilla, șeful comandamentului central al SUA.

Kurilla, care se află la comanda forțelor americane din Orientul Mijlociu, spune că deja au fost luate măsuri pentru a întări protecția trupelor SUA din regiune.

După începutul războiului dintre Israel și Hamas, trupele americane din Irak și Siria au fost vizate adesea de atacuri soldate cu rănirea mai multor militari și contractori.

Săptămâna trecută, în largul coastelor din Yemen, o navă de război americană a doborât mai multe drone și patru rachete de croazieră lansate de o grupare sprijinită de Iran.

Tensiunile au pus personalul american într-o stare de alertă sporită. Un contractor civil a murit de infarct în timpul unei alarme false la baza aeriană Al-Asad din Irak.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`