SUA și Germania au dejucat un complot rusesc pentru uciderea șefului de la Rheinmetall, cel mai mare producător german de obuze de artilerie

SUA și Germania au dejucat un complot rusesc pentru uciderea șefului de la Rheinmetall, cel mai mare producător german de obuze de artilerie
Armin Papperger, CEO al Rheinmetall. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Boris Roessler

SUA și Germania au dejucat un complot rusesc pentru uciderea lui Armin Papperger, directorul executiv al producătorului german de armament Rheinmetall, transmite Politico.

Complot rusesc pentru uciderea șefului de la Rheinmetall

Planul pentru uciderea CEO-ului de la Rheinmetall a făcut parte dintr-o serie de comploturi rusești pentru asasinarea mai multor directori din industria europeană de apărare, a relatat CNN, joi, invocând oficiali americani și occidentali din sectorul de intelligence.

„Având în vedere ultimele materiale cu privire la Rheinmetall, asta este ceea ce am comunicat de fapt din ce în ce mai clar în ultimele luni. Rusia poartă un război hibrid de agresiune”, a declarat ministrul german al afacerilor externe, Annalena Baerbock, joi seară, în marja Summitului NATO de la Washington.

„Am văzut că au existat atacuri asupra oamenilor pe teritoriul european. Am văzut că au existat atacuri asupra fabricilor. Iar acest lucru subliniază încă o dată că noi, ca europeni, trebuie să ne protejăm cât putem de bine și să nu fim naivi”, a continuat șefa diplomației germane.

SUA a depistat complotul, iar Germania l-a dejucat

Serviciile americane de informații au depistat în acest an complotul pentru uciderea lui Papperger, iar ulterior au împărtășit informațiile cu autoritățile germane, ale căror servicii de securitate au fost apoi capabile să dejoace complotul, a explicat un oficial de rang înalt din guvernul german pentru CNN.

Rheinmetall a fost informată de către autoritățile germane cu privire la dejucarea amenințării, a confirmat pentru Politico un reprezentant al companiei, care a insistat că nu a existat o tentativă concretă de a-l ucide pe Papperger, ci mai degrabă un „complot”.

Rheinmetall este cel mai mare și mai de succes producător german de obuze de artilerie de 155 mm, un instrument esențial pentru Ucraina în războiul cu Rusia. Compania deschide și o fabrică de vehicule blindate în Ucraina în următoarele săptămâni, un demers îngrijorător pentru Rusia, potrivit CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`