De ce a anulat Trump sancţiunile impuse de către SUA firmelor lui Oleg Deripaska. Oligarhul și Putin apar în aceste zile într-un clip al propagandei ruse, distribuit masiv în România (VIDEO)

De ce a anulat Trump sancţiunile impuse de către SUA firmelor lui Oleg Deripaska. Oligarhul și Putin apar în aceste zile într-un clip al propagandei ruse, distribuit masiv în România (VIDEO)
Foto: The Independent

Statele Unite au anulat sancţiunile împotriva concernului Rusal şi a altor două companii având legături cu magnatul rus Oleg Deripaska, pe motiv că aceste firme ”au redus cota acţiunilor deţinută direct sau indirect de Oleg Deripaska şi au întrerupt controlul acestuia asupra lor”, informează Reuters.

Decizia a fost luată în ciuda faptului că opoziția democrată a încercat să impună în Congres menținerea sancțiunilor. Departamentul Trezoreriei a susținut, însă, că Deripaska deține acum mai puține acțiuni în cele trei companii și că nu mai deține control asupra acestora.

Oleg Deripaska, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, este în continuare pe lista persoanelor sancţionate de Statele Unite. El a avut legături şi cu Paul Manafort, fostul director de campanie electorală al lui Donald Trump. Manafort a recunoscut că a complotat împotriva SUA, dar Trump şi Rusia neagă că ar fi avut vreo înţelegere.

Recent, propaganda rusă s-a folosit de greva minerilor de la noi și a transmis masiv pe Facebook un clip cu Putin și Deripaska. Totul, pentru a răspândi mesaje în care să ofere drept exemple situaţii din Rusia.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În înregistrare, care datează din 2009, Putin l-a umilit pe Deripaska, obligându-l să semneze fără a citi un contract de redeschidere a unei fabrici, ba mai mult i-a cerut înapoi stiloul cu care acesta a semnat. Imaginile devenite populare au fost folosite ca propagandă pentru a ilustra cât de ”dur” e liderul de la Kremlin, pe atunci premier al Rusiei, cu oligarhii. În realitate, cei doi sunt apropiați.

Clipul a fost distribuit pe Facebook în special pe grupurile de mineri, pentru a promova felul în care ar acţiona ruşii şi pentru a manipula privitorii şi a prezenta Rusia drept cea care deţine soluţiile corecte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie