SUA nu pun condiții Israelului pentru folosirea echipamentului militar: „Sperăm să facă lucrurile corect”

SUA nu pun condiții Israelului pentru folosirea echipamentului militar: „Sperăm să facă lucrurile corect”
Lloyd Austin, SUA / Foto: DPA, Hepta

SUA nu au pus nicio condiție Israelului în privința utilizării ajutorului lor militar, potrivit secretarului american al Apărării, Lloyd Austin.

„Noi nu am pus nicio condiţie pentru utilizarea echipamentelor noastre. Este vorba despre o armată profesionistă condusă de un comandament profesionist. Sperăm şi ne aşteptăm ca ei să facă lucrurile corect în desfăşurarea campaniei” împotriva Hamas, a declarat oficialul american în fața presei.

De asemenea, Austin a confirmat angajamentul SUA alături de Israel, pentru un răspuns cât mai rapid posibil solicitărilor acestuia în materie de ajutor militar.

Israelul nu are nicio condiție pentru folosirea echipamentului militar al SUA

„Vom acţiona rapid pentru a furniza Israelului ceea ce îi este necesar pentru a continua să-şi protejeze cetăţenii şi teritoriul”, a spus şeful Pentagonului, relatează Agerpres.

Atunci când a fost întrebat despre folosirea forței împotriva Hamas, oficialul american a refuzat să ofere o definiție exactă.

„Israelienii au dreptul să-şi protejeze poporul şi ne aşteptăm ca ei să rămână concentraţi pe aceasta, nu voi încerca, aşadar, să definesc proporţionalitatea pentru dumneavoastră”, a explicat el.

Totodată, Lloyd Austin a menționat că SUA nu știau despre pregătirea unui atac al Hamas împotriva Israelului: „Dacă am fi avut astfel de indicii, le-am fi pus la dispoziţia Israelului, dar, din câte cunosc, nu am avut nimic de acest fel”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`