SUA: Noi documente confidenţiale descoperite la reşedinţa privată a preşedintelui Biden

SUA: Noi documente confidenţiale descoperite la reşedinţa privată a preşedintelui Biden
Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

Asistenții președintelui Joe Biden au găsit cinci pagini suplimentare de materiale clasificate la reședința sa personală din Wilmington, Delaware, în aceeași zi, un consilier special a fost desemnat să investigheze problema, a anunțat Casa Albă sâmbătă, potrivit CNN.

Noi documente clasificate au fost descoperite la reședința lui Joe Biden

Acea nouă dezvăluire marchează cea mai recentă schimbare a numărului total de documente cu marcaje clasificate descoperite de avocații lui Biden într-o săptămână care a schimbat dramatic traiectoria unei administrații în același moment în care a ridicat semne de întrebare semnificative cu privire la gestionarea unei chestiuni precare din punct de vedere juridic.

„Am făcut publice acum detalii specifice despre documentele identificate, cum au fost identificate și unde au fost găsite”, a declarat Richard Sauber, consilierul special al Casei Albe, într-o declarație care a menționat că biroul consilierului de la Casa Albă nu va mai răspunde la întrebări pe această temă cu ancheta în curs. „Casa Albă va coopera cu noul consilier special numit”.â

Cea mai recentă dezvăluire marchează al treilea incident într-o săptămână, iar informațiile inițiale furnizate pentru a doua oară s-au dovedit ulterior a nu fi complete.

De fapt, Sauber a spus că verificarea caselor lui Biden a fost finalizată miercuri seara, chiar dacă cele cinci pagini suplimentare au fost descoperite joi seară.

Noile pagini au fost găsite când un avocat de la Casa Albă a mers la Wilmington pentru a facilita transferul unui document clasificat găsit la casa lui Biden de către avocații săi personali oficialilor Departamentului de Justiție, a spus Sauber.

„Deoarece am o autorizație de securitate, m-am dus la Wilmington joi seară pentru a facilita furnizarea documentului pe care consilierul personal al președintelui l-a găsit miercuri către Departamentul de Justiție”, a spus Sauber.

Casa Albă se confruntă cu critici din ce în ce mai mari pentru lipsa de transparență față de public asupra documentelor. Lotul inițial de documente – 10 documente clasificate din vremea mandatului lui Biden ca vicepreședinte au fost găsite în fostul său birou privat de la Centrul Penn Biden pentru Diplomație și Angajament Global.

Avocatul personal al lui Biden a încercat să explice sâmbătă de ce el și alți membri ai echipei lui Biden nu au comunicat cu privire la descoperiri.

„Avocații personali ai președintelui au încercat să echilibreze importanța transparenței publice, acolo unde este cazul, cu normele și limitările stabilite necesare pentru a proteja integritatea anchetei”, a spus Bob Bauer într-un comunicat. „Aceste considerente necesită evitarea publicării detaliilor relevante pentru investigație în timp ce aceasta este în desfășurare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`