SUA, națiunea cu cele mai multe cazuri de COVID-19: Trump ordonă General Motors să producă ventilatoare mecanice

SUA, națiunea cu cele mai multe cazuri de COVID-19: Trump ordonă General Motors să producă ventilatoare mecanice
Foto: hepta.ro

Președintele Donald Trump a invocat, vineri, Legea producției de apărare și a ordonat General Motors să producă ventilatoare, pentru ca SUA, națiunea cu cele mai multe cazuri de COVID-19, să facă față numărului tot mai mare de pacienți.

Potrivit CNN, Casa Albă a anunțat vineri că ordinul a fost implementat, astfel încât gigantul din industria auto să nu aibă nicio posibilitate să mai întârzie negocierile cu guvernul american.

„Negocierile noastre cu GM referitoare la abilitatea sa de a furniza ventilatoare au fost productive, dar lupta noastră cu virusul este prea urgentă ca să tergiversăm procesul de contractare, care trebuie să își urmeze cursul normal. GM pierdea timpul. Acțiunea de astăzi ne va ajuta să asigurăm producția rapidă a ventilatoarelor ce vor salva vieți”, arată un comunicat de presă transmis de Casa Albă.

Creată odată cu izbucnirea Războiului din Coreea – în urmă cu mai bine de jumătate de secol, Legea producției de apărare permite guvernului federal accelerarea procesului de fabricare a mijloacelor din sistemul de securitate națională. Peter Navarro este coordonatorul național al Politicii privind Producția de Apărare.

Administrația Trump a dat asigurări că va procura 100.000 de ventilatoare mecanice în următoarele 100 de zile, pe fondul temerilor că SUA duce lipsă de aceste instrumente esențiale în tratarea cazurilor grave de infecție cu COVID-19.

Ultima raportare arată că, cu peste 104.000 de confirmați, SUA este națiunea cu cel mai mare număr de îmbolnăviri de pe glob. Peste 1.700 dintre pacienții infectați au decedat, dar bilanțul fatalităților rămâne încă departe de cel înregistrat în Italia, Spania și chiar China.

General Motors este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, responsabil pentru branduri arhicunoscute la nivel global, precum Chevrolet, Buick, GMC sau Cadillac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`