SUA: Georgia și alte state continuă cu măsuri pentru ridicarea carantinei. Parlamentarii susțin că sunt pe cale să obțină un nou acord cu administrația Trump pentru un ajutor economic în valoare de peste 450 miliarde de dolari

SUA: Georgia și alte state continuă cu măsuri pentru ridicarea carantinei. Parlamentarii susțin că sunt pe cale să obțină un nou acord cu administrația Trump pentru un ajutor economic în valoare de peste 450 miliarde de dolari
foto: Hepta.ro

Guvernatorii din șase state americane continuă cu planuri de a începe o relansare parțială a economiilor lor, în ciuda avertismentelor că slăbirea prematură a restricțiilor ar putea duce la o nouă creștere a infecțiilor cu coronavirus și la pierderea de vieți omenești. Georgia face parte dintre statele care vor permite mai multe activități comerciale în această săptămână.

Georgia va permite mai multe activități comerciale în această săptămână sau în viitor

Încercarea de a deschide granițele Georgiei, Carolinei de Sud și ale altor state este rezultatul unor proteste din Michigan, Pennsylvania, și din alte locuri pentru a cere o reducere a măsurilor care au încetinit activitatea întreprinderilor și viața socială pentru a lupta împotriva pandemiei, potrivit Reuters.

Dr. Boris Lushniak, decan al Școlii de Sănătate Publică a Universității din Maryland a declarat că Georgia a înregistrat doar șapte zile în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ănregistrat un declin, în loc de cele 14 zile impuse de orientările federale.

Brian Kemp, guvernatorul republican din Georgia, va permite sălilor de gimnastică, saloanelor de păr, sălilor de bowling, saloanelor pentru tatuaje și saloanelor de masaj să se redeschidă vineri, fiind urmate luni de cinematografe și restaurante. Ordinul a atras critici din partea unor experți în domeniul sănătății publice și a unor oficiali locali.

Kemp a descris planul său ca pe o abordare măsurată care echilibrează nevoia de a reaprinde economia statului cu nevoia de a asigura sănătatea publică, declarând că măsuri precum statul acasă și distanțarea socială vor rămâne în vigoare pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus.

Georgia are însă una dintre cele mai scăzute rate de testare, clasându-se pe locul 42 din cele 50 de state și districtul Columbia, oferind funcționarilor din domeniul sănătății mai puține date privind răspândirea bolii pentru a găsi o bază în redeschiderea statului, au arătat datele.

Primarul Van Johnson de Savannah, Georgia, a criticat de asemenea kemp. “Nu plecați”, a cerut Johnson rezidenților în timpul unei conferințe televizate de presă. „oamenii nu vor veni aici dacă cred că afacerile noastre nu sunt sigure.”

Primarul Van Johnson din Savannah, Georgia, a fost de asemenea critic la adresa lui Kemp. „Nu iesiți afară”, i-a îndemnat Johnson pe cetățeni în cadrul unei conferințe de presă televizate. „Oamenii nu vor veni aici dacă o să creadă că întreprinderile noastre nu sunt sigure”.

Oamenii s-ar afla la o distanță foarte mică unii față de ceilalți în cinematografe și restaurante și „nu există nicio cale ca părul, unghiile, masajele și tatuajele să se poată face la o distanță sigură”.

SUA: Un nou acord de ajutor economic în contextul pandemiei de coronavirus în valoare de peste 450 miliarde de dolari

În alte state afectate și mai mult, tensiunile dintre președintele Donald Trump și guvernatori s-au intensificat în ceea ce privește rolul guvernului federal în soluționarea lipsei persistente de teste, considerate de experți drept o condiție prealabilă pentru reducerea expunerii și pentru a permite o redeschidere sigură.

Guvernatorul Andrew Cuomo din New York, unde se înregistrează aproape jumătate din decesele cauzate de coronavirus din Statele Unite ale Americii, urma să discute despre chestiunea testelor în cursul întâlnirii de la Casa Albă cu Donald Trump, marți după-amiază.

Autoritățile din domeniul sănătății declară că Statele Unite ar trebui să testeze aproximativ 3 milioane de persoane în fiecare săptămână pentru a se înteleage precis cât de mult s-a extins virusul, dar statele au testat doar 1 milion în ultimele șapte zile, potrivit proiectului Covid Tracking.

În Congresul Statelor Unite ale Americii, importanți parlamentari au declarat marți că sunt foarte aproape de anunțarea unui acord cu administrația Trump cu privire la un nou contract de ajutor economic în contextul pandemiei de coronavirus în valoare de peste 450 miliarde de dolari, iar Casa Albă a semnat o strategie națională de testare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare