Studiu: Vrei să fii mai slab? Mănâncă ciocolată des

Studiu: Vrei să fii mai slab? Mănâncă ciocolată des
Persoanele care mănâncă ciocolată în mod regulat sunt mai slabe, se arată într-un nou studiu. Peste 1000 de americani au fost analizați în acest studiu, cercetătorii urmărindu-le dieta, aportul de calorii și...

Persoanele care mănâncă ciocolată în mod regulat sunt mai slabe, se arată într-un nou studiu. Peste 1000 de americani au fost analizați în acest studiu, cercetătorii urmărindu-le dieta, aportul de calorii și indicele de masă corporală (IMC) (în engleză body mass index, sau BMI).

Studiul a scos la iveală faptul că cei care mănâncă ciocolată de câteva ori pe săptămână sunt în medie mai slabe decât cele care mănâncă ocazional, relatează BBC.

Cu toate că ciocolata e plină de calorii, ea conține ingrediente care pot favoriza mai degrabă pierderea în greutate, sunt de părere cercetătorii. În ciuda faptului că duce la o creștere a caloriilor acumulate de organism, consumul regulat de ciocolată este în directă legătură cu un IMC scăzut, se arată în studiul publicat în Archives of Internal Medicine.

Legătura dintre ciocolată și scăderea în greutate nu s-a schimbat nici în când au fost luați în considerare și alți factori precum exercițiile fizice efectuate de o persoană. De asemenea, se pare că e important și cât de des este consumat produsul dulce, iar cantitatea e irelevantă. Potrivit cercetătorilor, sunt șanse de doar una la o sută ca ei să se fi înșelat în privința studiului.

”Descoperirile noastre se adaugă astfel la mulțimea de informații care sugerează că această compoziție a caloriilor, și nu doar numărul lor, au un impact puternic în privința greutății”, a declarat cercetătorea șefă din acest studiu, Dr Beatrice Golomb, din cadrul Universității California din San Diego.

Aceasta nu este prima descoperire legată de beneficiile concumului de ciocolată. Alți oameni de știință au spus că ciocolata face bine inimii. De asemenea, consumul unor anumite tipuri de ciocolate are legătură cu schimbări pozitive în privința tensiunii arteriale, sensibilității insulinice și a nivelului de colesterol.

Iar ciocolata, în special cea neagră, conține antioxidanți care extermină anumite elemente chimice instabile din corpul uman – acestea ne pot afecta celulele.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`