Studiu: Suplimentele cu vitamine administrate înaintea competițiilor sportive pot reduce performanțele

Studiu: Suplimentele cu vitamine administrate înaintea competițiilor sportive pot reduce performanțele
Foto: bbc.co.uk

Anumite suplimente cu vitamine administrate înaintea competiţiilor sportive de rezistenţă  ar putea crea dificultăţi atleţilor în timpul antrenamentului şi reduce performanţa, arată un studiu al cercetătorilor norvegieni, citat de BBC News.

În cadrul unui studiu publicat în The Journal of Physiology, cercetătorii norvegieni de la Școala de științe ale portului din Oslo, au afirmat că sportivii ar trebui să utilizeze cu prudenţă suplimentele cu vitamina C şi E, deoarece acestea ar putea diminua reacţia muşchilor la exerciţiile fizice.

Pe parcursul unui test cu durata de 11 săptămâni, 54 de participanţi au primit zilnic fie 1.000 de miligrame de vitamina C, pe lângă 235 de miligrame de vitamina E sau o pastilă placebo, participând la antrenamente de patru ori pe săptămână.

Cu toate că nu au existat direfențe în ceea ce privește performanțele atleților, în timpul testului de alergare pe o distanţă de 20 de metri, analiza mostrelor de sânge şi biopsia ţesuturilor au semnalat diferenţe la nivel muscular înainte şi după administrarea suplimentelor cu vitamine.

„Rezultatele noastre arată că suplimentele cu vitamina C şi E au încetinit creşterea nivelului proteinelor mitocondriale, indusă de antrenamentul de rezistenţă, acestea fiind necesare îmbunătăţirii rezistenţei la efort a musculaturii. Conform cercetărilor noastre, suplimentele cu vitamina C şi E, luate în doze mari, ar trebui utilizate cu prudenţă, mai ales dacă organismul este supus unor antrenamente de rezistenţă”, a declarat Goran Paulsen, unul dintre cercetători.

Fiecare celulă musculară conţine o multitudine de mitocondrii, care asigură energia la nivel muscular. În urma administrării suplimentelor, s-a constatat o scădere a producţiei de mitocondrii suplimentare, care să facă faţă solicitării musculare mai mari, presupusă de activitatea fizică.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)