Studiu: O proteină din pielea broaştelor poate trata cancerul

Studiu: O proteină din pielea broaştelor poate trata cancerul

Cu ajutorul unor proteine extrase din pielea broaştelor cancerul, diabetul sau prevenirea unor atacuri vasculare cerebrale poti fi tratate mai uşor, prin reglarea creşterii vaselor sanguine, relatează Green Report.

Această descoperire este rezultatul unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Queens, Belfast, potrivit cărora în urma procesului de extracţie a proteinelor broaştele nu păţesc nimic.

Cercetătorii au identificat două proteine, sau peptide, ce pot fi folosite într-un mod controlat pentru reglarea angiogenezei, proces prin care vasele de sânge cresc în organism. Proteinele se găsesc în secreţiile de pe pielea broaştei de copac Waxy Monkey şi a Izvoraşului cu burta roşie. Broaştele sunt mai întâi prinse de oamenii de ştiinţă, le sunt extrase cu atenţie secreţiile, după care sunt elibarate înapoi în sălbătice.

„Majoritatea tumorilor canceroase pot creşte doar până la un anumit punct înainte de a avea nevoie ca vasele de sânge să fie mai mari pentru a alimenta tumoarea cu oxigen şi nutrienţi vitali. Oprirea creşterii vaselor de sânge stopează dezvoltarea tumorilor şi în cele din urmă, tumoarea dispare. Acest lucru are potenţialul de a transforma un cancer terminal într-unul cronic”, a precizat Chirs Saw, profesorul care a condus studiul, citat de Green Report.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`