Un tânăr de 25 de ani a fost infectat cu COVID-19 de două ori și a dezvoltat simptome mai severe după reinfectare, potrivit unui nou studiu de caz publicat în revista medicală The Lancet.
Bărbatul a fost testat pozitiv pentru coronavirus mai întâi pe 18 aprilie 2020 și apoi din nou pe 5 iunie 2020, analiza genetică a virusului arătând diferențe semnificative între „variantele” asociate infecției, au spus oamenii de știință, scrie euronews.com.
Tânărul de 25 de ani din SUA a prezentat pentru prima dată simptome virale de durere în gât, tuse, cefalee, greață și diaree la sfârșitul lunii martie, dar și-a revenit până la sfârșitul lunii aprilie.
S-a simțit mai bine până la sfârșitul lunii mai și chiar a fost testat negativ de două ori pentru virus în luna respectivă.
Dar la sfârșitul lunii mai, a mers la un centru de îngrijire urgentă cu simptome similare ale virusului și cinci zile mai târziu, a experimentat niveluri scăzute de oxigen și dificultăți de respirație.
El a fost tratat la secția de accident și urgență, unde o radiografie toracică a arătat că a dezvoltat pneumonie.
„Pacientul a necesitat sprijin continuu de oxigen în spital și a raportat simptome care includ mialgie [durere musculară], tuse și dificultăți de respirație”, au spus cercetătorii.
Acesta este primul individ din America de Nord care pare să fi fost reinfectat cu virusul și se alătură celor câteva cazuri identificate la nivel global.
Persoanele care au fost reinfectate cu virusul au apărut anterior în Belgia, Hong Kong și Olanda. Doar un alt pacient, o persoană din Ecuador, pare să fi dezvoltat simptome mai severe a doua oară, au scris oamenii de știință în The Lancet.
Rămâne necunoscut cât timp oamenii care au contractat COVID-19 sunt imuni, deși mulți experți au spus că sunt imuni probabil pentru o anumită perioadă de timp.
Un studiu încurajator în Islanda a arătat că anticorpii care îi ajută pe oameni să lupte împotriva virusului durează cel puțin patru luni și nu se estompează rapid.
Acest lucru este încurajator pentru eforturile de vaccinare care vor încerca să declanșeze acel răspuns imun la oameni pentru a-i proteja de virus.