Studiu: Ingredientele unei siluete subțiri – migdalele, vinul roșu și somnul din belșug
O serie de studii au scos la iveală mai multe trucuri pentru a-ți menține silueta. Astfel, migdalele, nucile, fisticul, vinul roșu și un program normal de somn sunt ingredientele care contribuie la menținerea unui trup subțire.
Cercetătorii au descoperit că cei care mănâncă nuci, migdale sau fistic sunt mai slabi, au o circumferință a taliei și un IMC (Indice de Masă Corporală) mai mici. Potrivit studiului citat de Daily Mail, gustările ar putea ajuta la lupta împotriva bolilor cardiovasculare.
În vinul roșu, oamenii de știință au descoperit un ingredient care luptă cu obezitatea prin încetinirea creșterii celulelor grase. Se numește piceatannol și cercetătorii spun că ar combate și bolile neurologice și cancerul.
Programul de somn are și el o influență serioasă asupra greutății unei persoane. Conform unui studiu, citat de Daily Mail, cei care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte ard cu aproxmativ 120 de calorii mai puțin pe zi, ceea ce aduce un surplus de 5,6 kilograme câștigate anual.
Cei care adoră băuturile carbogazoase dietetice trebuie să știe că, potrivit unui studiu, ceea ce mănânci este mai important decât ceea ce bei. Aproximativ 32% dintre cei care consumă sucuri dietetice și mănâncă de la fast food-uri au probleme cu metabolismul față de 20% dintre cei care au consumat aceleași băuturi dar au mâncat fructe, vegetale, pește și cereale integrale. Dar cel mai bine au stat, în cadrul acestui studiu, cei care au avut o dietă sănătoasă și nu au consumat deloc băuturi carbogazoase, cu un procent de 17,8% în privința problemelor cu metabolismul, relatează Newser.com, care citează NPR.