CORONAVIRUS | Studiu german: rata de mortalitate a infecției cu COVID-19, aproximativ 0,4%

CORONAVIRUS | Studiu german: rata de mortalitate a infecției cu COVID-19, aproximativ 0,4%
FOTO: Hepta

Un studiu german, efectuat pe o perioadă de două săptămâni, ce face referire la rata de mortalitate cauzată de noul coronavirus pe teritoriul țării, oferă o rază de speranță în lupta cu virusul COVID-19.

Astfel, epidemiologii germani au testat aproape 80% din populația din Gangelt, o comună din landul Renania de Nord-Westfalia. Aproximativ 15% dintre persoane au fost infectate, iar rata de fatalitate a infecției cu COVID-19 a fost calculată la 0,37%.

Ca o comparație, această cifră este de 3,5% pentru COVID-19 în Statele Unite, cifră nerelevantă totuși, deoarece nu se iau în calcul cazurile asimptomatice sau persoanele nediagnosticate, care se recuperează acasă. Tot pe teritoriul american, ratele mortalității pentru epidemia de gripă din 1957–58 au fost de aproximativ 0,27%, iar în ceea ce privește gripa sezonieră, rata medie este de aproximativ 0,1%, ceea ce evidențiază faptul că noul coronavirus ucide de aproximativ patru ori mai multe persoane decât virusurile gripei sezoniere.

Totodată, studiul a mai concluzionat faptul că persoanele care se recuperează după infecție sunt imune la captarea din nou a virusului, cel puțin pentru o perioadă determinată de timp.

Deși Germania a depășit pragul psihologic de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus la nivelul întregii țări (118,235 de persoane potrivit celor mai recente date, Germania fiind a patra cea mai afectată țară de COVID-19 la nivel mondial), țara pregătește o relaxare a măsurilor impuse de starea de urgență.

Bilanțul total al deceselor a atins 2,607 de persoane, iar numărul persoanelor recuperate până acum este de 52,407.

Germania se pregătește de relaxarea măsurilor

În acest context, guvernul de la Berlin dă semne că se pregătește să ridice restricțiile împuse în a doua jumătate a lunii martie, pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Guvernul şi eu personal ne gândim cum putem realiza simultan două lucruri: asigurarea protejării sănătăţii tuturor şi începerea unui proces prin care viaţa publică să revină pas cu pas”, a transmis Angela Merkel, cancelarul german.

Așadar, după Paștele catolic, care se celebrează în data de 12 aprilie și după încheierea perioadei de carantină (19 aprilie), germanii vor putea reveni treptat la viața obișnuită.

Potrivit unui document al Ministerului de Interne, oamenii vor putea ieși din locuințe cu condiția să poarte în continare măști de protecție. De asemenea, vor fi evitate adunările de persoane.

Mai mult, ordinul de ministru prevede că școlile și grădinițele vor fi redeschise, iar micile afaceri reluate.

Și controalele de la frontieră vor fi relaxate, dar monitorizarea cetățenească va rămâne vigilentă. În acest sens, peste 80% dintre contacții infectaților din primele 24 de ore de la diagnosticare vor putea fi urmăriți prin sisteme electronice, iar aceștia vor fi ulterior plasați în carantină, fie acasă, fie la hotel.

Deși totul pare că intră pe o pantă descendentă, autoritățile germane sunt de părere că pandemia se va sfârși abia anul următor.

Decizie istorică în UE

Recent, Miniștrii de Finante din zona euro au luat o decizie istorică, pentru a ajuta economiile țărilor din blocul comunitar, puternic afectate de pandemia de COVID-19.

Aceștia au decis, joi, înființarea unui plan de sustinere pentru țările afectate deCOVID-19, în valoare de 500 de miliarde de euro.

Astfel, Franta, Germania, Italia, Olanda si Spania și-au unit forțele pentru a combate consecințele economice ale crizei actuale din zona euro. Mai exact, acordul se concentrează în special asupra condițiilor de acces la liniile de credit ale Mecanismului de Stabilitate European (MSE).

Ministrul german de Finanțe, Olaf Scholz, a punctat că acordul este „o zi mare pentru solidaritatea europeană”, enunțând și o parte din măsurile luate în cadrul acordului: „un sprijin puternic adus întreprinderilor”, „un sprijin foarte clar al salariaților” (prin finanțarea unor măsuri de șomaj partial) și un sprijin acordat statelor care au nevoie, prin intermediul Mecanismului European de Stabilitate (MES)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni