Studiu: Franța necesită urgent o strategie de ieșire din carantină. Fără una însă, sistemul sanitar francez ar putea fi copleșit de un al doilea val de infecții cu coronavirus

Studiu: Franța necesită urgent o strategie de ieșire din carantină. Fără una însă, sistemul sanitar francez ar putea fi copleșit de un al doilea val de infecții cu coronavirus

Franța trebuie să găsească urgent o strategie de ieșire din carantină, prin care să împiedice nașterea unui al doilea val de infecții cu coronavirus, care să copleșească sistemul sanitar din țară, arată un studiu publicat de Institutul Național pentru Sănătate și Cercetare Medicală din Paris, care a avertizat că și în cazul în care restricțiile vor fi relaxate până la final de mai, iunie, tot va fi nevoie de o testare extinsă care să prevină o resurgență a cazurilor noi.

Franța și nevoia urgentă de o strategie pentru ieșirea din carantină

Studiul susține că ridicarea carantinei din Franța fără testare, izolarea continuată a pacienților aflați în risc și actualele măsuri de distanțare socială ar putea conduce la un vârf al cazurilor severe care să necesite de 40 de ori mai multe paturi de terapie intensivă comparativ cu cele pe care se poate baza Franța la ora actuală.

Potrivit Euronews, studiul a fost lansat cu 24 de ore înainte de discursul președintelui Emmanuel Macron, care se va adresa națiunii luni seară. Este de așteptat ca șeful statului francez să extindă carantina națională, care a fost implementată în 17 martie, în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19.

Carantina a condus la situația în care milioane de oameni din toată Franța sunt închiși în case, având voie să părăsească domiciliul doar pentru cumpărarea de bunuri esențiale, pentru a merge la medic sau pentru exerciții fizice. Ca rezultat al distanțării sociale, contactul între oamenii din Franța a fost redus cu 80%.

Rezultatul este mai bun decât cel înregistrat în Marea Britanie, unde restricțiile de carantină sunt ceva mai puțin severe decât în alte părți ale continentului, dar mai mic decât cel din Wuhan, epicentrul inițial al virusului, unde a fost redus cu 86%, sau decât în Shanghai, unde s-a ajuns până la 89%.

Ce spune studiul despre prelungirea stării de carantină

Totuși, în timp ce măsurile de carantină din Franța au condus la o reducere masivă a vitezei cu care COVID-19 s-a răspândit de la o persoană, la alta, va fi nevoie de extinderea ei până în mai, ideal chiar până la finalul lui iunie, arată același raport.

Acest lucru le-ar permite autorităților sanitare să înceapă o căutare agresivă de noi cazuri, să testeze în masă și să îi izoleze pe cei testați pozitiv, pe măsură ce treptat va permite revenirea la serviciu în anumite regiuni.

„Ridicarea carantinei fără nicio strategie pusă în scenă va conduce inevitabil către efecte ample de recul, în condițiile în care estimările arată că imunitatea populației ar fi încă la un nivel foarte mic – de la 1%, la 6%”, spune studiul.

În orice caz, concluzionează studiul, școlile trebuie să rămână închise, persoanele în vârstă trebuie să stea în continuare în izolare, iar măsurile stricte de distanțare socială trebuie să fie valabile până la finalul lui 2020.

Franța a confirmat peste 132.000 de cazuri de infecție cu coronavirus din cele 1,86 milioane de pe glob

Potrivit Worldometer, autoritățile franceze au confirmat la nivel național peste 132.000 de cazuri de COVID-19, iar aproape 14.400 de persoane și-au găsit sfârșitul după ce s-au infectat cu coronavirus. Deși mai bine de 27.000 de persoane s-au vindecat, circa 6.900 sunt internate în secțiile de terapie intensivă din Franța.

La nivel global, coronavirusul s-a făcut deja remarcat în 210 țări și teritorii. Peste 1,86 milioane de oameni din toată lumea au fost confirmate cu COVID-19, iar bilanțul deceselor a trecut de 115.000. Per total, circa 434.000 de pacienți de pe tot mapamondul s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)