Studiu: Copiii care au fost martori ai unor acte de cruzime asupra animalelor au mari șanse să aibă stări de anxietate și depresie la maturitate

Studiu: Copiii care au fost martori ai unor acte de cruzime asupra animalelor au mari șanse să aibă stări de anxietate și depresie la maturitate
Foto: maxizoo.ie

Copiii care sunt martorii abuzurilor fizice asupra animalelor de companie au mai multe șanse să fie afectați negativ pe plan emoțional la maturitate, potrivit unui studiu publicat în Anthrozoös, informează medicaldaily.com.

Potrivit cercetării realizate de Alberta Girardi și Joanna D. Pozzulo, deși în mod normal a avea un animal de companie contribuie la sănătata fizică, psihică și mentală a copiilor, expunerea la agresiuni asupra animalelor poate duce la anularea acestor beneficii.

Rezultatele studiului indică faptul că, în funcție de nivelul de atașament față de animalele de companie, persoanele care au asistat la abuzuri asupra acestora în copilărie au mai multe șanse să aibă stări de anxietate și depresie, ca adulți. Efectul este similar cu cel înregistrat la copiii care au fost martori ai violenței în familie.

Cei 300 de tineri care au participat la studiu au fost rugați să completeze un chestionar online care conținea întrebări referitoare la legătura pe care au avut-o în copilărie cu animalele de companie. De asemenea, ei au trebuit să indice dacă au fost martori la acte de cruzime față de animale și să precizeze dacă au stări de depresie și anxietate.

În cazul celor care nu au avut o legătură foarte puternică cu animalele au fost înregistrate cele mai puternice simptome de depresie și anxietate. În mod surprinzător, la copiii care au fost foarte atașați de animalele lor de companie nu a fost înregistrată o rată la fel de mare a acestor simptome. Explicația ar fi, potrivit specialiștilor, aceea că efectele pozitive ale relației copil-animal de companie sunt mai puternice decât cele negative ale faptului că minorii au asistat la acte de cruzime asupra animalelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră