Strategii defensive: Suedia ia măsuri preventive pentru un posibil conflict cu Rusia

Strategii defensive: Suedia ia măsuri preventive pentru un posibil conflict cu Rusia
Foto: dailystar.co.uk

Autoritățile locale ale orașelor din Suedia au primit scrisori prin care sunt avertizate să înceapă pregătirile pentru un posibil atac din partea Rusiei, informează Digi 24.

Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Apărării (MSB) din Suedia avertizează că pentru a răspunde unor amenințări de război este nevoie să fie bine echipate și să coopereze cu Forțele Armate suedeze în exercițiile de război.

Cel mai probabil scrisoarea reactivează un plan al Suediei din timpul Războiul Rece, în care au adoptat o strategie de defensivă totală.

Pentru a îmbunătăți defensiva, în scrisoare se arată că Asociația de Autorități Locale și Regionale din Suedia va supraveghea pregătirile și va lucra alături de MSB și Forțele Armate din Suedia.

Pentru acest lucru va fi nevoie de dezvolarea unui plan de a menține și a îmbunătăți buncăre de urgență în toată țara.

Anul trecut Guvernul suedez a luat decizia de a reveni la politica de defensivă civilă în planul de apărare pentru perioada 2016-2020.

Purtătorul de cuvânt al MSB a declarat pentru o publicație suedeză că nu există un indiciu pentru un război dar că un ordin de la guvern a fost trimis.

„Nu există ceva care să indice că e posibil un război, dar am primit ordin de la guvern să ne pregătim pentru unul”, a declarat Svante Werger, purtătorul de cuvânt al MSB.

Responsabilul pentru Siguranță și Securitate al orașului Malmo a declarat că în cazul unui atac încă nu există planuri despre cum să distribuie măștile de protecție, vaccinuri, combustibil sau cum să direcționeze oamenii către buncăre și adăposturi.

„Pregătirea pentru război costă bani pe care autoritățile locale nu le au”, a adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie