Strategia SUA în legătură cu Gaza s-ar putea să-l coste chiar alegerile pe Joe Biden. Ce este campania Abandon Biden

Strategia SUA în legătură cu Gaza s-ar putea să-l coste chiar alegerile pe Joe Biden. Ce este campania Abandon Biden

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile din 2020, reprezentantul democrat din Michigan, Rashida Tlaib, a făcut presiuni pe alegătorii indeciși din Michigan să-l susțină Joe Biden. Prima femeie americană palestiniană care a ajuns în Congres l-a susținut enorm pe Biden, argumentând că el va oferi un viitor mai bun pentru americani.

Foștii susținători ai lui Biden nu-l mai promovează ci chiar dimpotrivă

După mai bine de trei ani, tăcerea lui Tlaib și a altor lideri musulmani cu privire la candidatura președintelui pentru realegerea din 2024 este un semn clar pentru același electorat, în timp ce Biden continuă să sprijine Israelul în războiul său din Gaza.

Tlaib – care reprezintă părți din Detroit și suburbiile sale – l-a acuzat pe președinte în noiembrie că sprijină un „genocid” palestinian.
Distanța dintre Tlaib și Casa Albă reflectă munca pe care Biden trebuie să o facă pentru a repara relația cu o parte cheie a coaliției sale.

Mulți arabo-americani și alegători musulmani care au vorbit cu CNN spun că nu vor sprijini eforturile de realegere ale lui Biden din cauza sprijinului său neclintit pentru Israel și a eșecului de a solicita o încetarea focului în Gaza.

Manifestație pro-palestiniană la Londra, 13 ianuarie 2024. Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Dar problemele sunt chiar mai mari decât atât – strategii democrați care au vorbit cu CNN avertizează că președintele s-ar putea lupta să găsească oameni care să-l poată reprezenta și să fie dispuși să își asume sarcina de a vorbi cu grupuri cheie de alegători, cum ar fi musulmanii, arabii americani și progresiștii.

Administrația pare să aibă oricum deja probleme să găsească lideri arabi americani și musulmani care sunt dispuși să se întâlnească chiar și cu oficialii de la Casa Albă și niciun grup musulman sau arab american nu a susținut propunerea de realegere a lui Biden.

Liderii locali musulmani au refuzat invitațiile de a se întâlni cu Julie Chavez Rodriguez, managerul de campanie al lui Biden

Mai mulți lideri locali au refuzat invitațiile de a se întâlni cu Julie Chavez Rodriguez, managerul de campanie al lui Biden. Primarul Dearborn, Abdullah Hammoud, primul primar arabo-american și musulman al orașului, care reprezintă una dintre cele mai mari populații musulmane din țară, a declarat vineri pentru CNN că a refuzat întâlnirea pentru că „nu este un moment pentru campanie electorală”.

Într-un interviu anterior acordat CNN, Hammoud a spus că ar fi dispus să se întâlnească cu președintele dacă ar exista „o oportunitate de a avea un dialog real constructiv”.

„Dar dacă este doar o oportunitate de a face fotografii și de a spune că „am vorbit”, dar nimic nu se schimbă, atunci nu este genul de întâlnire la care merită să stai”, a spus el pentru CNN.

Strategul democrat Adrian Hemond spune că președintele ar trebui să fie îngrijorat de lipsa de sprijin din rândul acestor comunități, în special în Michigan, care găzduiește peste 200.000 de alegători musulmani americani. „Mulți dintre ei nu se vor prezenta la vot, deoarece cred că ambele lor opțiuni sunt proaste.”

În 2020, Biden a câștigat în Michigan cu trei puncte procentuale față de Trump

Apelurile de încetare a focului provin de la o diversitate de grupuri progresiste, inclusiv cele care reprezintă alegătorii evrei, alegătorii de culoare și tinerii – părți cheie ale coaliției câștigătoare a lui Biden în 2020.

În ultimul ciclu de alegeri prezidențiale, Biden a primit sprijinul mai multor oficiali aleși și lideri comunitari proeminenți musulmani americani. Dar de data aceasta, mulți sunt sceptici – și supărați.

Cel puțin 146.620 din cei 200.000 de alegători musulmani americani din Michigan au votat în ciclul electoral din 2020, potrivit unei analize realizate de Emgage. În 2020, Biden a câștigat Michigan cu trei puncte procentuale față de Trump. Cu patru ani în urmă, Trump a câștigat statul în fața candidatei democrate la președinție Hillary Clinton cu 0,2 puncte procentuale.

Ce este campania Abandon Biden

Liderii musulmani din cadrul mișcării Abandon Biden, o campanie națională care lucrează împotriva eforturilor de realegere a lui Biden, spun că își desfășoară activitatea în state cruciale, cum ar fi Michigan, Minnesota, Florida, Georgia, Nevada și Pennsylvania, pentru a determina alegătorii să nu-l susțină pe Biden.

Nabila Taha, un rezident din Pennsylvania, care a vorbit la o conferință de presă Abandon Biden din Washington, DC, luna aceasta, a spus că va face tot posibilul pentru a se asigura că Biden nu va câștiga în 2024.

„Vom bate la fiecare ușă… să le spunem povestea miliardelor pe care ei le trimit să ne ucidă frații și surorile, în loc să le cheltuim aici pentru școlile noastre, în timp ce cetățenii noștri în vârstă se luptă să aleagă între a mânca sau a plăti pentru medicamente. ”, a spus Taha.

Campania Abandon Biden a fost creată în Minnesota după ce un grup de musulmani americani i-a cerut președintelui să ceară încetarea focului până pe 31 octombrie. Și când Biden nu a răspuns la aceste apeluri pentru a sprijini oprirea permanentă a luptei, grupul a promis să facă campanie împotriva lui.

Unii alegători din Michigan au spus pentru CNN că ar prefera să susțină un candidat al unei terțe părți sau chiar pe Trump dacă asta înseamnă că Biden va pierde în 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie