Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)

Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)
Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, sosește pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, la începutul vizitei sale oficiale în România, vineri 11 martie 2022 / Foto: Inquam Photos / George Călin

Kamala Harris este un personaj cu care Joe Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială, a declarat analistul de politică externă Ștefan Popescu, duminică, pe B1 TV, la „Pe bune” cu Răzvan Zamfir, în contextul mișcărilor de pe scena politică din SUA.

Ștefan Popescu, pe B1 TV, despre Kamala Harris

Analistul român spune că între președintele Biden și vicepreședinta Harris nu a existat „o chimie specială”.

„S-a ales în cele din urmă, sigur, vicepreședinta Kamala Harris, un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Sigur, dincolo de anvergura personajului, acestei doamne nu i s-a delegat niciun dosar important nici pe politica externă, nici pe politica internă”, a declarat Ștefan Popescu.

„În funcția de vicepreședinte, Kamalei Harris nu i s-au delegat dosare importante. Barack Obama îi delegase practic mare parte din politica externă lui Biden. Puteam vorbi practic de o administrație Obama-Biden, spre deosebire de acești ultimi aproape patru ani în care nu am putut vorbi de o administrație Biden-Harris”, a adăugat analistul.

Kamala Harris „nu stă strălucit în sondaje”

„Doamna Harris, sigur că acum această decizie va avea un efect galvanizant asupra electoratului democrat, dar domnia sa nu stă strălucit în sondaje. Până de curând era mai rău decât Biden, apropo de eventuala sa asumare a candidaturii într-o cursă cu Donald Trump”, a continuat Ștefan Popescu.

Întrebat de ce s-ar opta pentru ea în aceste condiții, Ștefan Popescu a explicat: „Și pentru că are eticheta de vicepreședinte, acest lucru este fundamental. Problema este că guvernatorul Californiei, guvernatorul Pennsylvaniei, guvernatorul statului Michigan, acestea nu sunt personaje cu notorietate națională. Ele sunt cunoscute în statele lor, bineînțeles, în statele limitrofe, or trebuie să ne uităm la geografia Statelor Unite ale Americii, sunt o țară de dimensiuni continentale, puternic descentralizate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`